Yalova Üniversitesi, "Diplomam Evimde" adlı uygulamayı hayata geçirdi. Üniversite mezunlarının diplomalarını kargo ile evlerine kadar teslim ediyor.
2016–2017 eğitim–öğretim yılından itibaren “ Diplomam Evimde” sloganıyla yürürlüğe giren yeni uygulamayla Yalova Üniversitesi mezunlarına kolaylık sağlandı. Özellikle Yalova dışından üniversiteye gelen öğrenciler yeni uygulama sayesinde illerinden ayrılmadan diplomalarını alabilecekler. Yeni uygulamayla kargo ile diplomalarını almak isteyen mezunların İlişik Kesme ve Kargo ile Diploma Talep Dilekçesindeki adres ve telefon bilgilerini eksiksiz doldurduktan sonra imzaladıkları  "Diploma Talep Formu"  ve kimlik fotokopisini Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adresine postayla göndermeleri yeterli oluyor. Belgelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına posta ile ulaştıran mezunların talebi derhal işleme alınarak diplomaları en kısa sürede kargo ile adreslerine teslim ediliyor.
Üniversitemizin bu yeni uygulaması ile ilgili bir açıklama yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş benzeri az görülen bu uygulama sayesinde mezunlarımızın bürokratik aşamalarla uğraşmadan en hızlı ve en kolay şekilde diplomalarını alabileceklerini belirterek,
"Üniversite yönetimi olarak öğrenci odaklı bir üniversite inşa etme gayretiyle çalışıyoruz. Kargo ile diploma uygulamamız da bu anlayışımızın bir parçasıdır. Öğrencilerimize hizmet etmek ve onlara kolaylık sunmak bizleri mutlu ediyor" dedi.

Editör: TE Bilişim