Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, kampüs binalarının inşasında, "Kayseri Modeli"ni uygulayacaklarını dile getirdi. Erbaş Yalova ve çevre illerde ki hayırseverlerden destek almayı ve onların adını kampüsteki binalara vermeyi hedeflediklerini söyledi.
  Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, basın mensupları ile rektörlük binasında gerçekleştirilen basın toplantısında bir araya geldi. Basın mensuplarına üniversitede ki kampüsleşme çalışmalarından, hedeflenen bölümlere kadar bilgi veren Erbaş, soruları da yanıtladı.
  Yalova Üniversitesi'nin kampüsleşme çalışmaları anlamında oldukça geciktiğini dile getiren Erbaş açığı kapatmak adına ciddi bir çalışma ortaya konulacağını belirtti. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş bunu yaparken sadece devletin gönderdiği ödeneğin yeterli olamayacağını vurgulayarak, "kampüsleşmede, "Kayseri Modeli"ni uygulayacaklarını vurguladı. Erbaş Kayseri Modeli'ni ise şu sözlerle özetledi, "Yalova Üniversitesi'nde, 'Kayseri Modeli'ni uygulamak istiyorum. Kayseri de üniversitenin bir çok bölümü hayır severler tarafından yapılmış ve o bölümlere de hayır severlerin isimleri verilmiş. Yalova Üniversitesi'nin ihtiyaç duyduğu binaların yapımında da bu modeli uygulayacağız. İstanbul, Kocaeli ve Bursa üçgeninde Yalova ile bağlantısı olan hayır severlerle irtibata geçeceğiz. Onlarında desteğini alacak ve Yalova Üniversitesinin ihtiyaç duyduğu binaların yapımına onları da dahil edeceğiz. Yalova Üniversitesini kampüsleşmesini 5-6 yıl gibi bir sürede değil, çok kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız"
"Hangi bölüme ihtiyaç varsa açılacak"
  Yalova Üniversitesi'nde yeni bölümler açılacağını da dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş bunu yaparken özellikle ihtiyaçların ön planda tutulacağına vurgu yaptı. Erbaş, "Üniversitede görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Herkesi dinliyorum. Üniversitemizde hangi bölüme ihtiyaç varsa, o bölümü kuracağız. Hangi fakülteye ihtiyaç varsa o fakülteyi kuracağız. Tıp Fakültesi mümkün olmasa bile 4 yıllık Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu'nu buraya kazandırmak istiyoruz. Burası Tıp Fakültesi için de bir altyapı olacak. Yine iyi bir hastane ile işbirliği yaparak buraya bir uygulama hastanesi kazandırmak gerekiyor. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Yine Altınova ilçesinde denizcilikle ilgili Tersanecilik ve Gemicilik Meslek Yüksek Okulu kurmak gibi bir düşüncemiz var. Yalova'da talep gören bir diğer fakülte ise Spor Akademisi onu da Yalova'ya kazandırmak istiyorum. Bununla ilgili altyapı hazır şu anda. Kurulmuş olan fakültelerde açılması gereken bazı bölümler de var. Mühendislik Fakültesi içerisinde İnşaat bölümü açılmasını istiyoruz ve yavaş yavaş burada diğer bölümleri de açmak istiyoruz" diye konuştu.
Öğrenci sayısı artıyor
  Yalova Üniversitesinde okumak isteyen öğrenci sayısının her yıl biraz daha arttığını belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş 2017/2018 akademik yılında da 3 bin 808 öğrencinin Yalova Üniversitesi'ni tercih ettiğini söyledi. Erbaş, "Yalova Üniversitesinin arazisi ilerleyen süreçte yeterli olmaya bilir. Hedeflenen 20 bina var. Ancak yer sınırlı olduğundan bazı binaların yapılması mümkün olmaya bilir. İlerleyen süreçte kampüs için yeni bir yer belirlenmeli. Üniversitenin yeri belirlenirken yanlış yapılmış. İleriye dönük düşünülmemiş. Daha geniş bir alan düşünülmeli ve oraya kampüs kurulmalıydı. Ancak artık olan olmuş. Şimdi mevcut durumu nasıl iyileştirebiliriz onu araştırmalıyız"
"Üniversitedeki öğrenci sayısı 2017/2018 akademik yılında 17 bine ulaşacak. Bu yıl 3 bin 808 öğrenci artacak. Üniversitede öğrenci sayısı hızla artıyor. Dolayısıyla akademik kadro anlamından da buna cevap verecek bir sayıyı yakalamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bir çok ilden öğretim görevlilerinin Yalova'ya gelmesi için görüşmeler yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Şehirle Üniversite bütünleşecek
  Yalova Üniversitesi ile şehrin bütünleştirilemediğini, kendilerinin bunu sağlamayı da hedeflediklerini dile getiren Rektör Erbaş, "Yalova Üniversitesi ile Yalova'nın kaynaşmasının yolunun bir birini tanımaktan geçtiğini düşünüyorum. Bugüne kadar Yalova halkı ile bütünleşme sağlanamamış. Üniversite adeta kentten kendisini soyutlamış. Ama biz şehirle üniversiteyi tanıştıracak ve kaynaştıracak programlar düzenleyeceğiz. Yalova insanı ile buluşmalar gerçekleştireceğiz" dedi.
"Allah kelamı değil"
Yalova Üniversitesi'nin logosunun değiştirilmesi konusunda kamuoyunda bir beklenti olduğunun hatırlatılması üzerine ise Erbaş, "Yalova Üniversitesi'nin logosunun değişmesi ya da böyle kalması konusunda istişarelerde bulunacağız. Hangi kanaat ağır basarsa onu yerine getireceğiz. Eğer kalsın denirse kalacak, değiştirelim denirse değiştirilecek. Sonuçta Allah kelamı değil" dedi.
İlk Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomar
Yalova Üniversitesi rektör yardımcılığına da ilk isim atandı. Bu konuda da bilgi veren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, "İlk rektör yardımcısını da atadık. Marmara Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Cengiz Tomar bu göreve geldi. Kendisi Marmara Üniversitesinde Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesiydi. Deneyimli bir akademisyen. Üniversitemize ciddi kazanımlarının olacağına inanıyorum. İlerleyen süreçte bir kaç rektör yardımcısı daha atayacağız" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim