Yalova'da eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle resmen başladı. Sevim Gövez İlköğretim ve Ortaokulu'nda düzenlenen resmi törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve çok sayıda davetli ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Tören alanına gelen Yalova Valisi Esengül Civelek öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanırken kendisine İzci Fuları takıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 160 okulda 40 bin öğrencinin ders başı yaptığını dile getirdi. Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Mete, "Eğitim ömür boyu devam eden bir süreçtir. Değişen ve gelişen dünya şartlarına uyum gösterebilmek için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmak zorundayız. O nedenle de geleceğimiz olan gençler en iyi eğitimi verme çabası içerisindeyiz" dedi. 

Mete'nin ardından kürsüye gelen Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Bugün bir öğretmen olarak bende çok heyecanlıyım. Biz iktidarımızda en fazla katkıyı eğitime yani geleceğimiz olan gençlere yaptık. Okullarımızı dersliklerimizi yeniledik. Yalova adeta bir şantiyeye dönüştü. Şu anda yapımı süren okullar var. Yakında tüm okullarımızı yenileyeceğiz. Sınıflarda öğrenci sayısını düşürdük. Bu ilde 50-60 kişilik sınıflara artık mazi oldu. Yine teneffüs saatlerini 5 dakikadan 10 dakikaya çıkartarak öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim ortamına kavuşmalarını sağladık. Tüm okullarımızda Fatih Projesini hayata geçirmek içinde çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu.
Yalova Valisi Esengül Civelek ise öğrencilerin alkışları altında geldiği kürsüden gençlerin eğitiminin önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Civelek, "Geleceğimiz en iyi şekilde yetiştirilen gençlerimize bağlıdır. O nedenle ülkemizde ve ilimizde eğitim kalitesinin arttırılması için önemli adımlar atıldı. Bu adımlar gençlerimiz içindi. Yalova eğitimde gelişmiş bir ildir. Ülke ortalamasının çok üzerindeyiz. Bu düzeyi daha yukarılara taşımak adına tüm gücümüzle çalışacağız. yine çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için tüm güvenlik tedbirlerini aldık" dedi.

Ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan halk oyunu gösterilerini izleyen protokol mensupları ilk ders zilini çalarak 2014/2015 eğitim öğretim yılının startını verdiler.

 

Editör: TE Bilişim