Yücebilgili Koleji idarecileri eylül ayında Siirt Şehit Öğretmen İsmail Çelik İlkokulu’na ziyarette bulundu. Yücebilgili Koleji Müdürü Sedat Kınay ile Siirt Şehit Öğretmen İsmail Çelik İlkokulu Müdürü Ahmet Akdemir arasında kardeş okul projesi kapsamında yapılabilecek çalışmalar ortaya konuldu.İki okul arasında kitap kampanyası düzenlenmesi; deneme sınavı, karşılıklı kültür ziyaretleri, başarılı öğrencileri ödüllendirme gibi konularda işbirliği gündeme geldi.

Siirt Şehit Öğretmen İsmail Çelik İlkokulu Müdürü Ahmet Akdemir  iki okul arasındaki işbirliği ile ilgili olarak, “Hocam, bugüne kadar kardeş okul olmak için çok teklif aldık. Ama sonrasını hiç görmedik” dedi.  Yücebilgili Koleji Müdürü  Sedat Kınay  ise niyetlerinin ciddi olduğunu belirterek, “Maliyeti ne olursa olsun okumak isteyen, memlekete katkıda bulunmak isteyen herkese, el uzatmak, kucak açmak bizim görevimizdir” dedi. 

İki okul arasında düzenlenen    Kardeş Okul Projesi kapsamında Yücebilgili Koleji “Yalova’dan Siirt’e Kitapla kurulan gönül bağı’ sloganı ile başlatılan kitap kampanyasında yaklaşık 1200 kitap toplandı. Anasınıfından 8. Sınıflara kadar öğrencilerin okuyabileceği kitaplar Siirt’e gönderilerek kardeş okul öğrencileri ile buluştu. Projeyi yürüten Yücebilgili Koleji Müdür Yardımcısı Yılmaz Şenlik “Bir sonraki aşamada Mayıs ayı içerisinde Yücebilgili Koleji velilerinden oluşan grupla Siirt gezisi planlanmaktayız. Gerekirse kardeş aile oluşturarak kurulan gönül köprülerinin kalıcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim