Maratoncular, eğitimden sağlığa, ulaşımdan iş dünyasına kadar pek çok farklı konuda öncelikli ihtiyaçları karşılayabilecek en iyi mobil yazılımı üretmek için yarışacak. Yarışma sonunda en iyi uygulamayı geliştiren ve Turkcell İş Ortağı olma potansiyeline sahip ekip ise Silikon Vadisi’ni ziyaret etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra dereceye girenlere akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar hediye edilecek.

Turkcell’in geçen yıl başlattığı “Geleceği Yazanlar” projesi kapsamında hayata geçirilen “Uygulama Maratonu” 5-6 Nisan tarihlerinde yazılım geliştirme etkinliği (hackathon) ile başladı.  Türkiye’deki en geniş kapsamlı katılımcı profiline sahip Maratona yaklaşık 600 kişi başvurdu.

Başvurular arasında yapılan değerlendirme sonrasında 18 şehirden (Ankara, Adana, Antalya, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Montreal, Kocaeli, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova) toplam 153 kişi “Uygulama Maratonu”nunda yarışmaya hak kazandı.

62 ekibe ayrılan maratonculara ilk olarak sosyal, çevresel ve ekonomik anlamda topluma katkı sağlayacak uygulama alanları hakkında bilgi verildi, “Teknoloji ile İyileşen Yaşamlar” başlığı altında Eğitim, Sağlık, Mobil Finans, Ulaşım, M2M, İş Dünyası ve Sosyal Sorumluluk alanları öncelikli olmak üzere ihtiyaçlar aktarıldı. Katılımcılar 2 gün boyunca toplam 25 saat en iyi yazılımı geliştirmek için alın teri döktü ve ardından sunum yaparak projelerini paylaştı.  

Editör: TE Bilişim