Mesleğinde farkındalık oluşturan 81 ilin öğretmen temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık resepsiyonlarına katıldı.
Yalova Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhsin Sevencan ve Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Edebiyatı Öğretmeni Selda Altan, Başkent Ankara’da gerçekleştirilen öğretmenler günü kutlamalarına Yalova ilini temsilen katıldılar. 
Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına farklı etkinliklerle yön vermek amacıyla mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerini şükranla anmak, öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin kamuoyuna daha iyi tanıtılmasını sağlamak ve bu konu hakkında kamuoyunu bilinçli ve duyarlı hale getirmek, öğretmenlik mesleğinin toplumumuzdaki değerini korumak, yüceltmek ve saygınlığını artırmak, öğretmenlik mesleğinde çevresinde tanınan, sevilen ve üstün başarısı bilinenlerin bu niteliklerini diğer meslektaşlarına örnek olacak şekilde tanıtma amacıyla 81 ilden seçilen öğretmenleri Ankara’da yapılan programlarda bir araya getirdi.
24 Kasım Öğretmenler Günü programı 81 ilden gelen öğretmelerle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Anıtkabir’de Atatürk mozolesine çelenk koymasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anıtkabir Özel Defteri’ni her ilin öğretmen temsilcisinin bulunduğu törende yazdı. Başkent Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapılan öğretmenler günü kutlamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı illerden gelen öğretmenlerle tek tek görüştü. İllerden gelen öğretmenler Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öğretmenler onuruna verdiği resepsiyona katıldı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı’nda öğretmenler adına verilen kokteylde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmenlere hitaben bir de konuşma yaptı.
Hafta boyunca süren etkinliklerde 81 ilin öğretmen temsilcileri Ankara’daki tarihi mekânları ziyaret etme fırsatı bulmanın yanında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen panel ve konferanslara katıldı.        
Editör: TE Bilişim