KYK yurtlarının eğitimde başarı sıralamasını da etkilediğini söyleyen Kalyon, “Türkiye’de KYK yurtlarının üniversite öğrencilerini karşılama oranı yüzde 21 buçuk, Yalova’da ise bu oran yüzde 6 buçuk. Bu eksik yeni yapılacak binalar ile kapatılacak.

Yalova Üniversitesi’nin karşısına 500 kişilik yurdumuzu yapacağız. İl Müdürlüğü binamız da bu 500 kişilik yurdun orada olacak. Bu binanın yapım ihalesi gerçekleştirildi. Yer teslimi aşamasına gelindi. Rektörlük binasının tam karşısına 1.250 kişilik bir yurt daha yapılacak. Bu binanın proje ihalesine çıkılıyor. Proje ihalesi yapılıp projesi çizildikten sonra yapım ihalesi gerçekleştirilecek.  Yurtların yapılması ile birlikte öğrenciler kalacak yer bulamakta zorluk yaşamayacaklar. Bu zorluk okul tercihlerine de yansıyor. Yalova’nın başarı sıralamasını düşürüyor. Biz bu başarı sırasını yukarılara taşımak için katkı sağlamak istiyoruz. Hem üniversitemize hem de öğrencilerimize katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Engelli erişimli yurt binası

Kalyon, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Termal Erkek Öğrenci Yurdu’nda yapılan engelli erişebilirlik çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kalyon, çalışmaların Yalova genelinde önemsendiğini ve diğer binalarda da keşif çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kalyon, “Termal Erkek Öğrenci Yurdumuzda 552 öğrencimiz kalıyor. Kentsel yaşamın engellilerin erişilebilirliğine uygun olarak düzenlemesi yasal bir zorunluluktur. Bu sebeple binamızı engelli erişimi için keşiflerimiz çıkarıldı. Ayrıca binada asma tavan, çatı bakımları, cam giydirme gibi yenilenme çalışmaları da yapıldı. Engelli erişimi bizim için oldukça önemli bir konu.

Diğer binalarımız için de keşifler yapılacak ve binalar engelli erişimine hazır hale getirilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim