Yalova, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında 81 ili geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun ise Ankara'da gerçekleşen törenle ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldı.
Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”nin üçüncüsü Ankara'da gerçekleştirildi. Zirvede EBA kullanımında Türkiye 1.si olan Yalova adına ödülü ise Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun aldı. Ankara’ da yapılan Eğitim Teknolojileri Zirvesi Ödül Törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun; Okullara kurulan etkileşimli tahtaların derslerde kullanılmasını sağlayan, dünyanın en büyük eğitim içeriği platformu EBA (Eğitim Bilişim Ağı)  sisteminin kullanımında Yalova yine Türkiye Birincisi olarak başarı bayrağını yine en yükseklerde dalgalandırdığını ifade etti.
Kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı; Dünyada eşine az rastlanır projelerden olan Fatih Projesi hayata geçirilirken onun en önemli ayağı olarak eğitim kalitesinin ve fırsat eşitliğinin artırılmasını ve başarı düzeyinin geliştirilmesini hedefleyen Fatih Projesi´nin önemli bir bileşeni oldu.Öğretmenlerin de katkı ve destekleriyle zenginleştirilen EBA, kısa zamanda dünyanın en büyük eğitim portalları arasında yerini aldı, sayfa gösterimi sayısı ile en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri haline geldi.

Editör: TE Bilişim