Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu Yalova'ya bir vakıf üniversitesi kazandıracaklarını dile getirdi. Eruslu, " Üniversite kurmayı öğrendik; vakıf üniversitesi kuracağız" dedi. 
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve beraberindeki ekip Yalova'da bir dizi temas ve ziyarette bulunmuştu. Rektör Eruslu Ankara dönüşü ayağının tozuyla açıklamalarda bulundu. Yalova'da bir üniversite kurduklarını şimdi sırada bir de vakıf üniversitesi kurmanın olduğunu belirten Eruslu, "Görevim 10 Eylül’de bitiyor. Ondan sonra Yalova Üniversitesi’nde daha başarılı bir rektör olacak. Bizim dönem bitecek. Üniversite kurmayı öğrendiğimiz için görev bittikten sonra yeni bir üniversite kuracağız Yalova’ya. Ankara’da Meclis Başkanlığı’ndan başlamak üzere, her bakanlığa giderek, Yalova Üniversitesi’ne ve Yalova’ya yeni imkanları kazandırmak için çalışıyoruz. İnşallah yakın bir tarihte tüm projeleri Yalova’ya kazandıracağız” diye konuştu.
Rektör Eruslu, daha sonra görev süresinin bitmesinin ardından Yalova’da kalacağını ve Yalova’ya bir vakıf üniversitesi kazandıracağını da sözlerine ekledi. Görevden ayrıldıktan sonra Yalova Üniversitesi’nde daha başarılı bir rektörün olacağının sinyalini veren Eruslu, daha sonra şunları söyledi: “Görevim 10 Eylül’de bitiyor. Ondan sonra Yalova Üniversitesi’nde daha başarılı bir rektör olacak. Bizim dönem bitecek. Üniversite kurmayı öğrendiğimiz için görev bittikten sonra yeni bir üniversite kuracağız Yalova’ya. Kuracağımız üniversite de vakıf üniversitesi olacak. Vakıf üniversitesi için de çalışmalarımız devam ediyor.”
Editör: TE Bilişim