Yalova’da eğitim yöneticileri ve çalışanları, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlarımızın katkılarıyla toplanan yardımlar ile Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Suriye’ de El-Bab şehrinin Kabbasîn beldesinde inşaatına başlanan Mezraat El Burç İlkokulu tamamlanarak eğitim öğretime açıldı. 50metre karelik 2 derslik, idareci odası ve wc´lerden oluşan okul, bölgede bulunan ilk çatılı yapı olma özelliğini taşımaktadır.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, amacına ulaşan yardım kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eğitim, sorumluluk fedakarlık gerektiren zor bir iş, emeğin damla damla birikip sonuçlarını yıllar sonra verdiği bir alan. Bir ülkenin geleceğini gençlerin yüreğine nakşetme sanatıdır. Geleceği inşa etme, engelleri ortadan kaldırma, zamanı bir cevher haline getirme, mağduru mağrur etme sanatıdır. Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hiçbir topluluğun ve milletin tahammül edemeyeceği koşullarda yaşayıp, akla gelebilecek her türlü insanlık dışı muamelelerle yaşama hakkına engel olunan Suriye halkına okul yetersizliği sebebiyle büyük bir sıkıntı yaşatan durumu ortadan kaldırmak, bir yardım da bizden olsun diyerek çıktığımız yolda hedefimize ulaştık. İyiliği yaşatmak ve çoğaltmak bu dünyada her şey bu kadar kötüye giderken iyiliği egemen kılmak için yola çıktık. İyi insanların da zulmedenler kadar cesur olması; hatta belki de onlardan bile daha güçlü olması gerekiyor. Çünkü haksızlık ve zulüm her yere yayıldı. Bir okul açmak bir hapishane kapatmak demektir. Eğitimle açamayacağımız kapı, aşamayacağımız engel yoktur. Hangi şartlar altında olursa olsun bir insana yardım ettiğinizde, o insanın hayatını değiştirdiğinizde, aslında tüm dünyayı da değiştirmiş oluyorsunuz. Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek amacıyla kurulmuş bir vakfın duyarlı insanlarla bir araya gelmesiyle ve yüreği iyilik için çarpan insanlar sayesinde bugün buradayız. Okumak ve bilgi edinmek bir insanın sahip olduğu en önemli hak ve hürriyettir ve bu kıymetli hazineyi kimseye teslim etmemek gerekir. Burası hem savaşın hem de etkisinin sürdüğü bir bölge,  bu yoksulluğa ve yoksunluğa elimizdeki her imkanla karşı durmak bir insanlık görevidir ve bu görev kendini insan hisseden herkese düşmektedir. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak tüm Müslümanların görevidir. Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak, iyiliği her zaman her yerde yaşatmak insanlığın gereğidir" dedi.

Kabbasîn kasabasında öğrenim görecek Suriyeli çocuklar hazırladıkları pankart ve dövizlerle Yalova’ ya selam göndererek teşekkürlerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim