Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi;

"Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin yönetmeliğin Yalova'da uygulanma sürecine gidilmesi sonucunda,  bir muhalefet partisinin yandaşlığıyla ve kamuoyunu aldatmak için açıkladığı yalan beyanlarıyla meşhur bir sendika, bizi hedef alan açıklamalarda bulundu.Yalova Eğitim Bir Sen olarak dört yıllığını dolduran yöneticilerin görevlendirilmesi hususundaki görüşlerimizi hem de sendikamıza yönelik mesnetsiz iddialar hakkındaki itirazlarımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz:

14.03.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6528 sayılı kanununa göre; Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi 2013-2014 ders yılının bitimi itibari ile başka bir işleme gerek kalmaksızın sona ermiştir.

Ancak Milli Eğitim bakanlığı görevleri yasayla sona eren okul ve kurum müdürlerinin yeniden müdür olarak görevlendirilmeleri yolunu açarak;  Okulda görev yapan 4 öğretmen, 1 okul aile birliği temsilcisi, 1 öğrenci temsilcisi, 2 şube müdürü, il veya ilçe müdürlerinden oluşan değerlendirme ekipleri tarafından yapılan puanlama sonucu 75 ve üstü puan alanların  yeniden okul müdürü olarak görevlendirilmeleri  ile ilgili yönetmelik yayınlamıştır. Bu şekilde 15 Haziran 2014'te öğretmenliğe dönen müdürlerin bir kısmı yeniden müdür olarak  görevlendirilme hakkı yakalamış, 4 yılını dolduran müdür yardımcılarına ise böyle bir hak verilmemiştir. Müdür yardımcılığı görevlendirilmeleri ile ilgili olarak insiyatif büyük oranda okul müdürlerine bırakılmıştır.

Malum sendika ise birçok paydaş tarafından yapılan puanlamaya rağmen, başta iktidar olmak üzere milli eğitim yöneticilerini ve sendikamızı yıpratmak üzere yandaşı olduğu parti tarafından programlanmış olduğundan kamuoyuna ve kendi paralel yapı destekli yandaşlarına sanki bütün puanları milli eğitim yöneticileri vermiş gibi yansıtmaya çalışmaktadır.Oysaki durum böyle değildir.

Malum sendika basına verdiği demeçte; Yalova'da 75 puan ve üstü alan okul müdürlerinin yüzdelik olarak sendika dağılımlarını   Türk Eğitim-Sen yüzde 9, Eğitim-Sen yüzde 4,Eğitim-iş yüzde 1,Aktif eğitim-sen yüzde 1 Eğitim Bir sen yüzde 81 olarak iddia etmiştir.

Öncelikli olarak fikir sahibi olabilmek veya bazı iddialarda bulunabilmek için konuyla ilgili bilgi sahibi olmak lazım.  Bu kapsamda Türkiye genelinde değerlendirmeye tabi tutulan görevleri sona ermiş yaklaşık 16 bin müdürden 8 bini 75 puan ve üstü alarak müdürlüğe devam edebilme veya yeniden müdür olarak görevlendirilme hakkı kazanmıştır.

Yalova'da ise yapılan değerlendirme sonucunda görevleri sona ermiş 68 müdürden 34'ü görevlerine devam edebilme ya da başka bir kuruma yeniden müdür olarak görevlendirilme hakkı kazanmıştır. 75 puan ve üstünü aşan 34 müdürden 18 tanesi Eğitim Bir Sen üyesi yöneticilerdir. 11 yönetici arkadaşımız Türk Eğitim Sen, 3 yönetici arkadaşımız Eğitim Sen, 2 yönetici arkadaşımız  ise herhangi bir sendikaya üye değildir.75 puanın altında kalan arkadaşlarımız ise yalnız kendi okullarına müdür

Bizi yandaş sendika diye tanıtmaya çalışıp sonra da ;”biz herkesten çok Ak Partiliyiz” diyerek Ak Parti teşkilatlarını aşındırdığınızdan haberimizin olmadığını mı sanıyorsunuz?

Sizin yandaşı olduğunuz parti iktidardayken nasıl atamalar yaptığınızı unutmadık.Arka bahçesi olduğunuz partinin bakanının arabasının bagajında sendikanıza ait üyelik formlarının çıkmasını unuttuk mu zannediyorsunuz? Şu anda görevlerine öğretmen olarak devam edecek olanlar sizin yandaşlarınız tarafından hiçbir kriter olmaksızın müdür olarak nasıl atandılar unuttuk mu zannediyorsunuz?  

Biz kimsenin yandaşı değiliz. Biz milletimiz,ülkemiz ve insanlık için kim doğru yapıyorsa onunla birlikte oluruz. Sizin yandaşı olduğunuz parti tek başına iktidar olsaydı, acaba tek bir Eğitim-Bir-Sen'li  ya da Eğitim-Sen'li yönetici bırakır mıydınız? Bunun cevabını sizi tanıyan herkesin hayır olarak vereceğini siz de çok iyi biliyorsunuz"

Editör: TE Bilişim