Açıklamada, “Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıyla, iller arası yer değişikliklerinde alanlara göre münhal kadroların tamamının duyuruya açılması ve il dışından gelmek isteyen öğretmenlere kontenjan ayrılması suretiyle mağduriyetlerin önlenmesi hususunda genel merkez olarak şu şekilde;

 “İlgi:06/05/2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği İlgi sayılı Yönetmeliğin; “Atama yapılacak eğitim kurumlarının duyurulması” başlıklı; 45. maddesi “İller arasında isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları; o yerleşim yerinde görev yapan mevcut öğretmenlerle ihtiyacın karşılanabilirliği dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları arasından il millî eğitim müdürlüklerince belirlenir. İller arasında yer değiştirecek öğretmenlerin alanlar bazındaki kontenjanları ülke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde hizmet bölgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenir.” hükmünü içermektedir.

Bu hükme rağmen iller bazında münhal kadroların tamamı duyuruya açılmayarak bu hususta kontenjan sınırlaması getirildiği için iller arasında yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler mağdur edilmektedir. Özellikle tüm Türkiye çapında sınıf öğretmenliği branşına toplamda 223 kişilik yer ayrılmış olması birçok yer değişikliği bekleyen öğretmeni mağdur etmiştir. 

Bu bağlamda, iller arası yer değişikliklerinde alanlara göre münhal kadroların tamamının duyuruya açılması ve il dışından gelmek isteyen öğretmenlere uygulanan kontenjan sınırlamasının kaldırılması suretiyle mağduriyetlerin önlenmesi hususunda;

Gereğini arz ederiz” talepte bulunduk. Mağduriyet yaşayan öğretmenlerimizin bir an önce mağduriyetlerinin giderilerek; yeni eğitim öğretim yılına başlamalarını diliyoruz”

Editör: TE Bilişim