Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Öncü Liderler Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Dr. Hamza Aydoğdu tarafından il genelindeki eğitim yöneticilerine “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Etkili İletişim” konulu Konferans verildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, ilçe milli eğitim müdürleri, müdürlük yöneticileri ile il genelindeki okul ve kurum yöneticileri katıldı. Konferansın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptı. Ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Dr. Hamza Aydoğdu, eğitim yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmasında, İmam Gazali´ den altın öğütler vererek; "Bilgi güçtür, o gücü elinde bulunduranlar dünyaya hükmederler. Hızla değişen zamanın arkasında kalırsak, tarihin çöplüğünde yok oluruz." dedi.
İletişimin yönetimin çok önemli bir parçası olduğuna da değinen Aydoğdu, “İletişim, bir bireyden diğerine bilgi ve anlayışın aktarılması, anlamın paylaşılmasıdır. İletişim, insanların birbiriyle ilişki kurma aracıdır. İletişimin bir gönderici birde alıcı öğeleri var. Göndericinin mesajı alındığında iletişim tamamlanmış olur. Ancak; alıcıdan göndericiye geri besleme yapıldığında bu iki yönlü iletişimi oluşturur. Bütün toplumsal etkileşimler iletişim içerir. İletişimin olmadığı yerlerde örgütler olamayacağına göre; iletişim örgüt için önemlidir. Örgütlerde üç tür iletişim sistemi var. Bunlar; biçimsel (resmi), biçimsel olmayan (doğal) ve örgüt dışı iletişim sistemleridir. Organizasyonlar açık sistemlerdir. Sürekli biçimde değişen bir çevre içinde faaliyet gösterirler. Yaşamlarını sürdürebilmek için örgüt içi iletişim kanalları kadar, örgüt dışı iletişim kanallarını da kullanmak zorundadırlar. Dışarıdan gelen bilgiler, örgütün karar merkezinde, yapısında, programların da ve davranış biçimlerinde sürekli düzenleme ve ayarlama yapmalarını gerekli kılmaktadır” diye konuştu.

Konferansın sona ermesinin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Dr. Hamza Aydoğdu’ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.  Aydoğdu ise, Yalova’nın eğitim camiası ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bizi bir araya getiren Öncü Liderler Projesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilişim