YTSO tarafından, lisans düzeyinde yurtiçinde eğitim gören üniversite öğrencilerine verilecek aylık eğitim bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi. Toplam 90 başvuru sahibinin şartları taşıyıp taşımadığını değerlendiren YTSO Burs Komisyonu, yaptığı değerlendirme sonucunda, 67 öğrencinin başvurusunu kabul etti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda Yalova 2.Noterliği huzurunda yapılan çekilişle burs almaya hak kazanan 21 asil 21 yedek öğrenci açıklandı. YTSO tarafından geçen yıl 9 öğrenciye verilen üniversite bursuna ek olarak bu yıl 21 öğrencinin de eklenmesiyle, oda tarafından bu yıl burs verilen öğrenci sayısı 30’a çıktı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen çekiliş sonucunda lisans düzeyinde yurt içinde eğitim gören 30 öğrenci, 9 ay boyunca aylık 175 Lira karşılıksız burs desteği alacak. YTSO Meclis Salonu’nda yapılan noter çekilişi öncesinde burs komisyonunun gerçekleştirmiş olduğu değerlendirmeyle ilgili bilgi veren Meclis Başkanı Mehmet Gürel, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yalova’da kurumsal anlamda burs veren tek kurum biziz. Keşke imkanımız olsa da daha fazla öğrenciye burs verebilsek.

YTSO olarak biz imkanlarımız ölçüsünde bu yıl da belirlediğimiz kriterlere uyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitim desteğimizi sürdürüyoruz. Dilerim ki bizim eğitime yaptığımız katkı diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olur. Bu yıl Burs Komisyonu’na toplam 90 üniversite öğrencisi başvuruda bulundu. Biz de YTSO’nun  burs kriterleri çerçevesinde başvuruları değerlendirdik. Şartları taşımayan öğrenciler elendi. Geriye kalan 67 öğrenci için biraz sonra yapacağımız çekilişle 21 asil, 21 yedek öğrenci seçimi yapılacak. Geçtiğimiz yıl burs verdiğimiz 9 öğrenciyle birlikte bu yıl toplam burs verdiğimiz öğrenci sayısı 30’u bulacak. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Noter huzurunda yapılan çekilişin  ardından YTSO’dan burs almaya hak kazanan asil liste şu isimlerden oluştu: Cem Sakarya, Burcu Çabuk, Tuğçe Şadan, Salim Cihan Şener, Tülay Karahasan, Hüseyin Can Karakaş, Orkun Arıcı, Merve Atan, Ünal Şafak, Halil Ece, Semra Uyaroğlu, Çağla Altak, Mehmet Oruçli, Seyhan Çağlı, Dilek Güleryüz, İlknur Erdoğan, Elif Kaçmaz, Abdülsamet Öztürk, Türkan Aytuğ Şener, Gizem Dökmetaş, Melih Öztürk

Editör: TE Bilişim