Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (YÜSEM ) Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Serap Türkyılmaz merkezin açtığı kurslar ve 2016 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Türkyılmaz, "2016 yılında kurs ve eğitimlerimizi arttırıyoruz" dedi. 
Yalova haricinde diğer iller ve yurtdışından binlerce insana eğitim vererek büyük bir hizmete imza atan YÜSEM 2016 yılında kelimenin tam anlamıyla vites yükseltecek. Önümüzdeki yılın eğitimler açısından çok daha yoğun bir şekilde programlandığına dikkat çeken YÜSEM Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Serap Türkyılmaz, "Emlak Danışmanlığı Kursu’nu Aralık ayının 5’nden itibaren başlatıyoruz. Kursumuza emlakçılar da katılım sağlıyor ama yatırım danışmanlığı veya danışmanlık ofisinde çalışacak kişiler için bu kursu açıyoruz. Emlak komisyonculuğu olarak algılanmasın. YÜSEM bünyesindeki kurslarımız genellikle hafta sonları olacak" dedi.
Mesleki yönden yeterliliğin artırılması için Bursa’da özel bir firma ile işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Türkyılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öte yandan Arapça kursumuz başlayacak. O da Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak kaydıyla haftada 3 gün olacak. Bir de Araplara yönelik Türkçe kursu başlatıyoruz. Yetenek sınavlarına yönelik teknik eğitim derslerimiz de başlayacak. Bursa’da protokol imzaladığımız enstitümüz vardı. Onlarla birlikte arabulucuk eğitimimiz ve güncelleme eğitimimizde bir grup bitti; şu anda ikinci grup eğitim görüyor. Aynı zamanda Bursa’da yangın eğitici eğitimini de başlattık.” 
2016 yılının YÜSEM açısından yoğun bir yıl olacağını ifade eden Türkyılmaz, daha sonra şunları söyledi: “Yurtdışından gelen öğrenciler için 2016 yılında planlarımız mevcut. Bulgaristan’dan bir ekip gelecek. 2016 yılının Ocak veya Şubat ayında eğitimleri başlayacak.  Bulgaristan’da şu anda kursiyerlerin seçimi yapılıyor. Kursiyerlerini gönderdikleri zaman YÜSEM bünyesinde eğitimlere başlayacağız. Kosova bu yıl yine gelecek. Açıkçası 2016 yılı YÜSEM açısından yoğun bir yıl olacak. Bu yıl ki eğitimlerimiz geçen yıl ki eğitimlere göre daha fazla.”
Dünya üzerinde bulunan ve Türk soyundan gelen milletlere Yalova Üniversitesi olarak her zaman kucak açtıklarını söyleyen Türkyılmaz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Yalova Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyetleri’nde soydaşlarımıza her zaman kucak açtık. Gün geçtikçe ve imkanlarda el verdikçe, Balkan ülkelerindeki ve Türkiye Cumhuriyetleri’ndeki soydaşlarımızın özellikle mesleki eğitimlerin artırılması isteğindeyiz ve arzusundayız. El yettiğince bunlara da destek verip, yapacağız.”
Editör: TE Bilişim