Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Bu yıl uluslararası eğitim verdiği ülkeler arasına Bulgaristan'ı da katıyor.  Bulgaristan'dan gelecek olan Türklere  bilgisayar, Turizm ve Otelcilik eğitimleri verilecek.
YÜSEM eğitimlerini yıl boyu sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile işbirliği içerisinde süren eğitimler kapsamında ise Türk Dünyasından gelen gençlere mesleki eğitimler veriliyor. Bugüne kadar Makedonya ve Gürcistan'dan gelen gençlere yönelik süren eğitimlere bir ülken daha katılıyor. Bu yıl Bulgaristan'dan da ülkemize gelecek olan gençlere bilgisayar, Turizm ve Otelcilik eğitimleri verilecek.
YÜSEM bünyesinde süren eğitimler hakkında bilgi veren YÜSEM Genel Sekreteri Serap Türkyılmaz, "Yetenek sınavlarına yönelik teknik eğitimlere ara vermeden devam ediyoruz. 2015/2016 yılında teknik eğitimleri daha da arttırmayı hedefliyoruz. İş güvenliği eğitimlerine de ağırlık vereceğiz. Özellikle yüksekte çalışanlara yönelik eğitimleri önemsiyoruz. Zira bu eğitimler hayat kurtarıyor.
Şu anda Eczacı Yardımcılığı Tıbbi Sekreterlik eğitimleri çok güzel gidiyor. Eczacılar Odası ile de bu konuda işbirliği yaptık. Onların desteğini de alıyoruz. Eczacılıkla ilgili teknik eğitimleri onlar veriyorlar diğer eğitimleri ise YÜSEM veriyor. Çok güzel bir işbirliği yakaladık. Eylül ayı itibarı ile bu eğitimleri yeniden başlatıyoruz.
Yangın eğitimleri ise ara vermeden tüm yıl boyunca sürdürülüyor. Yalova Üniversitesi içerisinde İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulumuz var. Orada ki hocalarımızla birlikte Türkiye'nin her yerinden gelenlere eğitim veriyoruz. Her ay bir iki grup mutlaka eğitim alıyor.
Başka ülkelerden gelenlere verdiğimiz mesleki eğitimlere ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda TİKA ile işbirliği yapıyoruz.  Makedonya'dan ve Gürcistan'dan gelenlere yönelik eğitimler veriyorduk. Bu yıl ülkeler arasına Bulgaristan'da ekleniyor. Makedonya'dan gelenlere ağırlıklı olarak kuaförlük eğitimi verilirken Bulgaristan'dan gelenlere Turizm Otelcilik ve Bilgisayar ağırlıklı eğitim verilecek.
Editör: TE Bilişim