Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak ve YÜSEM Koordinatörü Serap Türkyılmaz, bir araya gelerek 2014 yılını değerlendirdiler. YÜSEM Müdürü Adak, Türkiye’de sürekli eğitim merkezleri sıralamasında en aktif ve çeşitlilik bakımından en fazla çeşide sahip olan eğitim merkezi olduklarını ifade etti.

‘Bir numaralı adamlarla bir numaralı iş yapıyoruz’..

Rektör Prof. Dr. Eruslu ise YÜSEM’i her zaman desteklediklerini, bu anlamda YÜSEM’in Yalova’da ciddi bir açığın kapattığına değinerek, “Türkiye’de en aktif olan sürekli eğitim merkezinin başındayız. Bir numaralı adamlarla bir numara iş, iki numaralı adamlarla üç numaralı iş yapılır. Biz her zaman bir numaralı adamlarla çalışırız” dedi.

‘56 eğitim programında 755 kişiye sertifika verildi’

YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, “Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) yurt dışındaki işsiz gençlere yönelik mesleki eğitimler düzenlemek için Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM)'i seçti. Bunun yanı sıra Denizcilik eğitimleri, kurumsal eğitimler, insan kaynakları eğitimi, kişisel gelişim, kaynakçılık, tıbbi sekreterlik,  ilkyardım eğitimi, yangın eğitimleri,  YDS eğitimi, temel çizim ve desen eğitimi ve mesleki eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Bunların hepsi istihdam garantilidir. Bu sertifikaları alanlar istihdam alanları olduğu için bu programlara katılıyorlar. 2014 yılında 56 adet eğitim programı düzenlendi. Her ay yaklaşık 5 eğitim tertip etmişiz. Geçen yıl eğitimlerimize katılanların toplamı 755 kişidir” dedi.

‘Denizcilik eğitimlerinde Marmara bölgesinde yetkiliyiz’

YÜSEM Koordinatörü Serap Türkyılmaz ise denizcilik eğitimlerinde Marmara bölgesindeki yetkili kuruluş olduklarını ifade ederek, “Marmara bölgesinde bütün denizcilerini sertifika yenilemeleri gerektiği zaman gelecekleri yer biziz.  Bu sertifikalar dünyanın her yerinde geçerlidir” diye konuştu.

Rektör Eruslu’dan tam destek..

YÜSEM olarak bir ekip halinde çalıştıklarını söyleyen YÜSEM Müdürü Adak, “Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu her konuda bizi destekliyor. 2015 yılında çalışmalarımızı arttıracağız. Ayrıca önümüzdeki sene Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Biz şimdiden öğrencilerin eğitimi için bir program başlattık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim