Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen semineri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova İl Müftüsü Hıdır Bayraklı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenciler dinledi. Kuş’un konuşması sırasında bazı öğrencilerin uyuklaması ise dikkat çekti. 

“Ne kadar erken olursa o kadar iyi”

Konuşmasında eğitimde yaş tartışmalarına değinen Yrd. Doç. Dr. Şahin, “Eğitimde yaş tartışmaları yapılması bizce fazla anlamlı değil. Ne kadar çabuk, ne kadar erken eğitime tabi tutarsak bence faydasını görürüz. Biz bunun faydasını üniversitede de gördük. Yuvaya giden çocukların eğitime daha çabuk adapte olduklarını biliyoruz. Onun için ne kadar erken çocuklarımızı başlatırsak faydasını görürüz” diye konuştu.

“Zorunluluk değil temel hak”

Kuş, “Zorunlu eğitim deniyor. Zorunluluk ise bu çağda pek demokrasi ile bağdaşmıyor. Ama burada bir ihtiyaçtan çok eğitim için bir fırsat eşitliğini ifade ediyor. Herkesin bu toplumsal fırsat eşitliğine katılmasını sağlamak demokrasinin temel hakkıdır diye düşünüyorum. Bana gelip ‘herkesin üniversite okuması gerekir mi’ diyorlar.

Bana onu diyenlere, ‘O zaman sizin çocuğunuzdan başlayalım’ diyorum, ‘öyle şey olur mu’ diyorlar. Temel haklar kişiler arasında paylaştırılamaz. Gerekçe ne olursa olsun eğitim temel hakkı çocukların elinden alınamaz. Amacımız çocuklarımızın ve en temel olan insan kaynağının en verimli şekilde yetişmesi için çaba sarfetmektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim