Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılında Yalova genelinde toplam 9 bin 115 konut satıldı. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının suni olarak şişirilmesinden ve değerinin üzerinde fiyatlarla satılmasından şikayetçi.
TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yalova’da 2016 yılında 9 bin 115 konut satıldı.Açıklamada, "Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre, 2016 yılında Yalova ilinde 9 bin 115 konut satıldı. Bu konutlardan 3 bin 201 adedi ilk satış 5 bin 914'ü ise ikinci satıştan oluştu." denildi.
Vatandaş Konut Fiyatlarından şikayetçi
Öte yandan vatandaşlar ise Yalova'da konut fiyatlarının suni söylentilerle, aslı olmayan beklentilerin kamuoyuna empoze edilmesi ile şişirildiğini dile getiriyorlar. Bundan en çok konut satışı ile ilgilenen kesimlerin nemalandığını vurgulayan vatandaşlar, "Yalova'da konut fiyatları Osmanbey Köprüsü ve otoban projesi üzerinden enjekte edilen beklentilerle şişiriliyor. Osmanbey Köprüsünün de, otobanın da Yalova'ya belirtildiği gibi bir katkısının olacağını düşünmüyoruz. Şu ana kadar da bir katkısı olmadığını herkes gördü. Ama bu beklentiler birilerinin rant elde etmesine katkı sağlıyor. O nedenle de bu beklentiyi canlı tutma çabası içerisindeler. Yalova'da konut fiyatları oldukça yüksek. Ederinin çok üzerinde fiyatlarla konut satılmaya çalışılıyor. Vatandaşlarda bunun farkında olduğu için konut alımından uzak duruyorlar. 2016 yılında sadece 9 bin konut satılması da bunun en net göstergesidir. Biz kısa sürede konut fiyatlarının normal seviyesine dönmesini ümit ediyoruz" dediler. 

Editör: TE Bilişim