Yalova'nın Termal ilçesinde toplam bedeli 10.5 milyon TL'yi bulan 2 dev yatırım hızla ilerliyor. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik her iki çalışmanın da Eylül ayı ortalarında tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi. 
Termal ilçesi son yılların en büyük 2 yatırımına ev sahipliği yapıyor. Bu yatırımlarda ilki yerin 2 kat altına inecek 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı. Otoparkın kazık çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 2.5 milyon TL'lik yatırım hakkında bilgi veren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Yeraltına yapmaya başladığımız katlı otoparkın kazık işlemleri %80 oranında tamamlandı. Bitirmek üzereyiz. 1 aya kadar bu çalışmayı tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Bu otopark için İller Bankası'ndan 2 milyon 500 bin TL kredi talebimiz de onaylandı. Otoparkın ihale işlemlerine başlıyoruz. Hazırlıklarımızı Haziran sonu için yaptık. İhaleye Haziran sonunda çıkıp hazırlıkları yaparız. İlçede yaz inşaat yasağı olduğu için Eylül ayının ortalarında da çalışmalara başlarız. Önümüzdeki sezona yeraltı otoparkımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üzerine de ilçemize yakışır bir meydan yapacağız. Bu meydan için de bir plan ve proje çalışması yapılacak. Adım adım ilerliyoruz" dedi. 
İshale Hattı Yenileniyor
İlçedeki bir diğer yatırım çalışması ise 8 milyon TL'ye mal olacak olan ishale hattı yenileme çalışması. Bu çalışma hakkında da bilgi aktaran Atik, " İçme suyu ishale hattı çalışmalarımız başladı. 7 kilometrelik hattaki ishale hattı modernize edilecek. Bu hattın 2 kilometrelik bölümünü yeniledik. Anayoldan ilçeye doğru hattı getirmeyi sürdürüyoruz. Buna bağlı olarak Gökçedere Mahallesinde içme suyu depomuzun inşasına başladık. Zeminini radyal betondan yaptık. Duvarlarının yapımına başladık" şeklinde konuştu. 
Atik toplam bedeli 10.5 milyon TL olan her iki yatırımı da çok önemsediklerini dile getirerek, bu yatırımlar sayesinde ilçenin 2 büyük eksiğinin ortadan kaldırılmış olacağını dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim