YTSO Başkanı Tahsin Becan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında Becan YTSO'nun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Becan konuşmasında Yalova'da ki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) hakkında da bilgiler aktardı. OSB'lerin yaşadığı en büyük sıkıntının yüksek kamulaştırma bedelleri olduğunu dile getiren Becan, "OSB'ler yıllardır sürünüp duruyor. Bunların sürünme nedenleri ne ticaret odaları ne bakanlar. Yalova'nın bir şanssızlığı hazine arazilerinin çok az olması. Bizim tüm sıkıntımız ise arsalarda ki tapıları alamamamız. Her OSB'nin alacağı arsanın en az 500 sahibi oluyor. Bir diğer şanssızlığımızda köprünün geçmesi sonrasında Yalova'da ki arsa fiyatlarının aşırı derecede artması.  Yalova'da 2 ay geçmiyor bir yerin değeri artıyor. Tam OSB ile ilgili bir rakamda anlaşılıyor hemen arsa sahipleri cayıp ben bu fiyata vermem diyor. O da kendi açısından haklı. Onun içinde bir çok OSB'nin kurulacağı yerin arsa sahipleri ile mahkemeler sürüyor. OSB'leri uzamalarının en temel sebebi bu. Çoğunu hallettik. Çiçekçilik OSB'de %70 alımlar bitti. %30'u kaldı her halde bu senenin sonuna kadar o da bitecek. Bir iki sene içerisinde bir kaç OSB'miz faaliyete geçecek. Şu anda İstanbul boğulmuş durumda. İstanbul'da ki bir çok firma köprünün hizmete girmesinin ardından merkezini Yalova'ya taşıyacak. Sadece Turizm ve tarımla bir yere gelmek çok zor. Onlarda olacak elbette ama yetmiyor. Sanayi mutlaka olmalı. Bu sayede Yalova biraz daha zenginleşir.  Bu anlamda biz bir OSB daha kurmak için girişimde bulunduk.  Zira bu müthiş bir ihtiyaç. Valilik, İl Özel İdare ve Belediyeye bu dilekçelerimizi verdik. Olumlu cevabımızı da aldık. Geçtiğimiz gün Yalova'ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanına da bu konu hakkında ve diğer OSB'ler hakkında bilgilerde verdik. Bakanımızda yeni OSB'ye sıcak baktı. Zira makine imalatı ile ilgili bir OSB bu. Aynı anda Lojistik de kurulabilecek. Yeri ise Güneyköy'e gitmeden bir vadi olarak belirlendi. Orada da çok sayıda toprak sahibi var ama en büyük şansımız bu talebi yapan İstanbul'dan İmes OSB gibi ciddi kuruluşları kuran, bu işi çok seri yapan ve işi bilen bir ekiple yola çıkıyoruz. Bu anlamda da olumlu bir yol alındı. Bu OSB ile ilgili %30 Yalova'da iş yapan sanayicilerin alınması şartını koyduk. %20 gibi de Orhangazi esnafını soktuk. Zira bu projeye Orhangazi Sanayi ve Ticaret Odası ile birlikte başladık" dedi. 

YTSO Özel Üniversite İçin Kolları Sıvadı
Yalova'ya özel bir üniversite kazandırmak istediklerini söyleyen YTSO Başkanı Tahsin Becan seçimden sonra Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve vekillerle birlikte özel üniversitelere gidip onları Yalova'ya davet edeceklerini söyledi. Becan konuşmasında, "Biz üniversiteyi de önemsiyoruz. Şu anda üniversitemizin 10-12 bin civarında öğrencisi var. Biraz daha hızlı yapılaşılabilse 20 bin öğrenci sayısına fırlayacağız. Bugün Eskişehir'i Eskişehir yapan bünyesindeki üniversitelerdir. Bu anlamda Çiftlikköy Belediye Başkanı ile de görüştük. Özel bir üniversite getirebilirsek burada arazinin hazır olduğunu bize söyledi. Bu araziyi üniversiteye ücretsiz vereceğiz. Seçimlerden sonra yeni seçilecek vekillerle birlikte Valimizi de yanımıza alıp bir özel üniversiteyi daha Yalova'ya getirmek adına çalışacağız. Yalova'da bir devlet üniversitesi var. Bir de özel üniversite kurarsak Yalova'yı ikiye katlar diye düşünüyorum" sözlerine yer verdi.

Sorunların Çözümü Kentsel Dönüşümde

Yalova'da Kentsel Dönüşümün hızlandırılması gerektiğine vurgu yapan YTSO Başkanı Tahsin Becan, "YTSO olarak Kentsel Dönüşümü çok önemsiyoruz.  Esas görev belediyenin. Belediye Başkanı Vefa Salman'a da bir kaç kez söyledim. Bugün Bursa'da, İstanbul'da ve diğer illerde Kentsel Dönüşüm hızla ilerliyor.  Yalova'da Kentsel Dönüşümü hızla gerçekleştirmek zorunda. Zaten arsa kalmamış Yalova'da Boğulmuş durumdayız. Trafik deseniz en büyük dert. Yalova'da araç sayısı en hızlı artan yer Yalova. Nereyi kapatırsanız kapatın Yalova'da ki trafik sorununa çözüm getiremezsiniz.  Ama Kentsel Dönüşüm'e geçebilirsek parsel parsel, 5-6 apartmanı yıkıp tek başına yüksek katlı  binalara çevirdiğin an buna çözüm bulursun. O binalarda oturanlar her şeyden önce arabalarını kendi binalarının garajına girecek. Etrafına yeşil alanlar yapılacak. Her anlamda faydası var. Bence belediyenin bile yeni inşaat ruhsatı verirken binanın altında otopark yapılması şartı getirmesi lazım. Arabası olan binasının altına koysun" diye konuştu.

Birliktelik Mesajı Verdi

Yaklaşan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde birliktelik mesajı da veren Becan, "7 Haziran'da gerçekleşecek olan Milletvekili Genel Seçimlerinin de milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. İnşallah Yalova'ya faydalı arkadaşlar vekil seçilir. Bizim YTSO olarak hayalimiz hangi parti, hangi siyasi görüşten olursa olsun vekillerin, belediye başkanlarının, STK'ların hepsi ile birlikte hareket edebilmektir. Bu birliktelik Yalova'da ki sorunların da aşılmasının tek yoludur" dedi. 

Editör: TE Bilişim