Yalova Valisi Selim Cebiroğlu 2015 yılında il merkezi ilçeler ve köylere yapılan yatırımları Yalova'nın en uzak köyü olan Sermayecik Köyünde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile anlattı. Vali Cebiroğlu Yalova'da 2015 yılı içerisinde İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla 39 milyon 571 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Yalova'nın en uzak köylerine kadar uzanan sıcak asfalt yol ağını göstermek adına ilin en uçtaki köylerinden birisi olan Altınova İlçesine bağlı Sermayecik Köyü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yalova Vali yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri ve bazı kurum müdürleri de katıldı. Köylüler tarafından karşılanan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na çilek ikram eden köylüler köylerinde yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiler. Ardından ilde yapılan çalışmaları anlatan Vali Cebiroğlu, "Valiliğimizce il merkezi ve ilçelerde İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği  marifeti ile tüm köylerimizin ihtiyaçlarını en hızlı ve en kaliteli şekilde karşılayarak vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu arttırmak, yaşam standartlarını en üst seviyelere çıkartmak amacıyla çabalarımız sürüyor. Bu kapsamda ilimizde önemli çalışmalar yaptık. Köy yollarımız 90 km sıcak asfaltla kaplandı. Bunun maliyeti 12 milyon 543 bin 618 TL'dir.  Öte yandan 1 milyon 084 bin 282 TL değerinde köy yollarına sathi kaplama, 3 milyon 727 bin 813 TL değerinde 172 bin metre kare köy yolu ve meydanı parke taş kaplama işi, 1 milyon 365 bin 718 bin TL tutarında 100 km yol bakımı, 3 milyon 794 bin 635 TL tutarında 24 adet içme suyu projesi, 969 bin 187 TL tutarında 12 adet tarımsal sulama projesi, 1 milyon 66 bin 500 TL tutarında 14 adet kanalizasyon ve atık su projesi, 127 bin TL tutarında 43 köyde 300 adet çöp konteynırı dağıtımı, 13 milyon 471 bin 500 TL tutarındaki 5 adet okul kamu binası yapımı, 250 bin TL tutarında 6 adet okula konferans salonu, projeksiyon cihazı alımı ve ses düzeni yapım işi, 996 bin 533 TL tutarında 25 okulun bakım, onarım, boyama ve bahçe düzenleme işi ile 175 bin TL tutarında mezarlık duvarı yapımı, mesire yeri düzenleme işleri gerçekleştirildi. 
2015 yılı içerisinde toplan 375 proje için 39 milyon 571 bin 786 TL harcama yapılarak bu hizmetler hayata geçirilmiştir" diye konuştu. 
"Şehirde ne hizmet varsa köyde de olacak"
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Yalova'da yapılan hizmetlerin altında birlik ve beraberlik içerisinde ortaya konan çalışmanın yattığını dile getirerek, "Bu çalışmaları bir bütünlük içerisinde gerçekleşiyor. Ben sadece orkestra şefiyim. Ortaya konan beraberlik beni çok mutlu ediyor. Bugün şehirlerde ne hizmet veriliyorsa bunun köylere de getirilmesi bir insanlık borcudur. Şu anda tüm köy yollarını sıcak asfaltla kaplıyoruz. Bunları yaparken de,'Dostlar alışverişte görsün' mantığıyla değil, olması gereken şekilde yapıyoruz. Asfaltlanan bu yollar 2 yıl garantilidir. Müteahhit firma ile anlaşmamız var. Yollar bu süre içerisinde bozulursa düzeltilmek zorunda" dedi. 
"Hiç gitmeyecek gibi çalışırım"
Vali Cebiroğlu bir yere gittiğinde o ilden hiç gitmeyecekmiş gibi çalıştığını söyleyerek, "Ben bir yere atandığım andan itibaren çalıştığım yerden hiç ayrılmayacakmışçasına çalışırım. Devlet sorumluluğu, vebal ve Allah korkusu da bunu gerektirir. Herkese eşit davranır kimseyi şu ya da bu diye ayrım gözetmeden kucaklarım. Önemli olan halkımızın mutluluğudur" şeklinde konuştu. 
"Tek başıma köyleri dolaşıyorum"
Köylerde yapılan çalışmaları yerinde denetlemek adına tek başına köylere gittiğini de söyleyen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "Köylerde süren çalışmaları çoğu kez kendi özel aracıma binip, yanımda kimse olmadan gidip inceliyorum. Bazen vatandaşlarla oturup sohbet ediyorum. Köyleriyle ilgili sorunlarını öğreniyorum. Görüşlerini alıyorum. Bu sohbetlerimizde çoğunlukla benim kim olduğumu da bilmiyorlar" diye konuştu. 
"Yalova örnek olacak"
Yalova'da yapılan çalışmaların diğer illere de örnek teşkil etmesini istediğini vurgulayan Vali Cebiroğlu, "Ben Yalova'da yapılan bu çalışmaların bizim ölçeğimizdeki tüm illere örnek teşkil etmesini istiyorum. Bu amaçla bir çok ilin İl Genel Meclisi Üyelerini önümüzdeki günlerde Yalova'ya davet ederek burada yaptığımız çalışmaları onlarla paylaşacağız. Burada uygulanan çalışma modelini onlara da anlatacağız. Yalova'nın tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum" dedi. 
"Herşey daha güzel olacak"
2016 yılında yapılacak yatırımların belirlenmesi amacıyla köylerdeki eksikliklerin tespitinin gerçekleştirildiğini söyleyen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "2016 yılı için de talimat yazdım ve gerekli tüm kurum ve kuruluşlara bu talimatı gönderdim. Mevcut il genel meclisi üyeleri, vali yardımcımız Atilla Selami Abban ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel köylerimizi gezip tek tek ihtiyaçları tespit ediyorlar.  2016 yılından itibaren bu ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlatacağız. Herşey bugünden daha güzel olacak" şeklinde konuştu. 
Demirel, "134 projeyi uyum içinde yaptık"
İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel'de yapılan çalışmaların uyum içerisinde sergilenen çalışmanın bir ürünü olduğunu vurgulayarak, "Bu başarının altında bir ekip çalışması yattığını sayın valim söyledi. Ama unutulmamalıdır ki bu orkestranın şefi Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'dur. Bu ekip valimizin gelişi ile tamamlandı ve ortaya bu hizmetler çıktı. Şu ana kadar 134 ihaleyi KÖYDES'ten yaptık. Burada İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Hiç bir meclis üyesi arkadaşım siyaset yapmadan yapılacak hizmetler için oy birliği ile kararlar aldılar. Başarının temelinde bu uyum var. Buna bir de hükümet desteği eklenince ortaya güzel işler çıkıyor. Artık köylerimizden gelen taleplerde değişti. Eskiden yol, su kanalizasyon isteyen köyler, artık spor salonu, oyun parkları hatta yüzme havuzu istiyorlar" dedi. 
"Rüya gibi"
Köylüler ise bundan 10-15 yıl öncesinde köy yollarına malzeme serdirmek için bile kaymakamlık ve belediye kapılarını aşındırdıklarını vurgulayarak, "Biz yıllarca köyümüzün çamurlu yollarına malzeme serdirmek için bile kaymakamlık ve belediye kapılarına gider gelirdik. Bu talebi alan köyler kendini mutlu sayarlardı. Parke taşla kaplanan köy yolları hayal ederdik.Bugün köy yollarımız sıcak asfaltla kaplı. Bu gerçekten rüya gibi. Bazen ziyaret için başka illere gittiğimizde köy yollarımızın sıcak asfaltla kaplı olduğunu söylediğimizde bize inanmıyorlar" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim