Yalova'dan 323 başvuru yapılan 30.000 TL hibe destekli "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 121 çiftçi hibe desteği almaya hak kazandı. Genç Çiftçilere proje uygulamaları karşılığında toplam 3.630 000 TL. ödeme yapılacak.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  tarımsal nüfusu gençleştirmek, kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla uygulamaya konulan 30.000 TL hibe destekli "Genç Çiftçi Proje" sonuçları açıklandı.  Açıklanan sonuçlara göre Yalova'dan başvuruda bulunan 323 genç çiftçiden yapılan değerlendirmeler sonunda 121'i hibe desteği almaya hak kazandı. 
Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde hibe desteği almaya hak kazanan 121 projeden 72' si Hayvansal Üretim (60 Büyükbaş Hayvancılık,12 Küçükbaş Hayvancılık)  Projesi, 49' u ise Bitkisel Üretim ve diğer (Süs Bitkisi, Fide Fidan Yetiştiriciliği, Örtüaltı Yetiştiriciliği, Arıcılık, Bağcılık ve Üzümsü Bitkiler  ile Mantarcılık) projelerden oluşuyor. Yalova için ayrılan projelerden Merkez İlçede 37, Altınova'da 13, Armutlu'da 11, Çınarcık'ta 32, Çiftlikköy'de 18 ve Termal'de 10 proje uygulanacak. Asil ve yedek listeler 31 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında İl ve İlçe Müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıda kalacak. Sonuçlar http://gençciftci.tarim.gov.tr adresinden de öğrenilebilecek olup  hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan proje sahipleriyle 7-13 Haziran 2017 tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalanacak ve projelerin uygulama süreci başlayacak. 

 

Editör: TE Bilişim