Yalova Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova’da Sosyal Ekonomik Destek Pirimi  adı altında 350 aileye 23,963,003.16.TL ekonomik destek verildiğini açıkladı.
Yalova Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun yardıma ihtiyacı olan ailelere yapılan Sosyal Ekonomik Destek Pirimi  miktarlarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi, "İl müdürlüğümüz bünyesinde görev alan Sosyal Ekonomik Destek birimi yoksullukla mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda yoksul ailelerdeki çocukların mağduriyetini ve istismarını engellemek adına ekonomik destek verilmektedir. 2014-2015 yılları arasında Sosyal Ekonomik Destek birimi ile 23,963,003.16.TL ekonomik destek verilmiştir. Yaklaşık olarak 300-350 aileye ekonomik destek veren kurumumuz çocukların mağduriyetini ve ailenin yoksullukla mücadelesinde önemli bir destek unsuru olarak ortaya çıkmaktadır"
Yoksulluk, kişilerin gelir yoksunluğu veya gelir düşüklüğü nedeni ile fizyolojik ihtiyaçları olan gıda, barınma, giyim-kuşam gibi temel ihtiyaçlarını zor karşılama veya karşılayamama durumu olduğuna dikkat çeken Uzun açıklamasında, "Yoksulluğun nedenleri çevresel, ekonomik, siyasi ve toplumsal nedenler olabilir. Fakat önemli olan yoksulluk ile nasıl mücadele edilmesi ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasıdır. Bu kapsamda günümüzde aktif bir şekilde yoksullukla mücadele edilmektedir. Söz gelimi ülkemizde yapılan G20 gündeminde yoksulluk ve yoksullukla mücadele yer almıştır. Yoksulluk ile mücadele, yoksulların refah seviyesini arttırmak ve bunu yaparken kişinin yardımlara bağımlı hale gelmesini önlemeyi amaçlamaktadır. Bu yüzden yoksullukla mücadelede sadece sivil ve devlet kurumlarının etkinlik alanına bırakılmamalıdır. İl müdürlüğümüz bünyesinde görev alan Sosyal Ekonomik Destek birimi yoksullukla mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda yoksul ailelerdeki çocukların mağduriyetini ve istismarını engellemek adına ekonomik destek verilmektedir. 2014-2015 yılları arasında Sosyal Ekonomik Destek birimi ile 23,963,003.16.TL ekonomik destek verilmiştir. Yaklaşık olarak 300-350 aileye ekonomik destek veren kurumumuz çocukların mağduriyetini ve ailenin yoksullukla mücadelesinde önemli bir destek unsuru olarak ortaya çıkmaktadır. Bireylerin eğitim, sağlık, rehberlik, danışmanlık vb. imkânlara ulaşmaları ve bu imkânlardan yararlanmaları yoksulluk düzeyini öne çıkarmaktadır. Bu noktadan hareketle Yalova Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü olarak 21. si düzenlenen 12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası çerçevesinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ilimizde yoksullukla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 
Editör: TE Bilişim