Çilek yetiştiriciliği ile adından sık söz ettiren Sermayecik Köyü'nde çilek hasadına başlandı. Köyde 500 ton Çilek rekoltesi bekleniyor. 
Altınova’nın en uzak dağ köylerinden olan Sermayecik Köyü, çilek üretiminde marka yolunda ilerliyor. İlk hasadın 15 gün önce verildiği söyleyen Sermayecik Köyü Muhtarı Resul Çiftçi, “Bu yıl çilek rekoltesinin 450- 500 ton arasında olacağını düşünüyoruz. Geçen yıla göre verim daha fazla olacak. Burada yetiştirilen çilek İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere gidiyor. Yetiştiricilikte, köylümüz projelere ile destekleniyor. Mesela, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başlattığı genç çiftçi projesi var. Geçen yıl MARKA ile çalıştık bu kapsamda 3 proje hayata geçirdik. San Andreas cinsi çilek, Türkiye’de ilk olarak Sermayecik köyünde üretildi. Adına da Vali Hanım çileği dedik” diye konuştu.
Köy meydanında çilek anıtı olacak
Aynı zamanda köyün marka değeri olan çileği, Sermayecik Köyü’nün meydan düzenlemesinde de kullanacaklarını söyleyen Çiftçi, “Köy meydanımızda birtakım düzenlemelere başladık. Burada bir çilek anıtı yapacağız. Dışarıdan misafirler gelince Sermayecik Köyü’nün çileğin anavatanı olduğunu anlayacaklar. Meydan düzenlemelerimiz inşallah, bayrama kadar bitecek” dedi. 
Desteklenen projeler ile üretimin ve çiftçinin güç kazandığını belirten Muhtar Çiftçi, “Üreticimize desteklerinden dolayı başta Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Özel İdaresi temsilcilerine, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne,  üreticimize destek verenlere ve köylümüze teşekkürlerimi sunarım” diye kaydetti.

Editör: TE Bilişim