Armutlu Belediyesi tarafından “Armutlu Tarım Gelişim Girişim Merkeziyle Kalkınma Hamlesi” adı ile hazırlanan proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2018 yılı Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilmişti. Belediyenin Fen İşleri Müdür Vekili Serkan Cebeci’nin koordinatörlüğünde hazırlanan, Armutlu Meslek Yüksekokulu ve Armutlu İlçe Tarım Müdürlüğü’nün iştirakçi olarak yer aldığı bu proje, hem yerel ortaklık hem de ilçenin tarım potansiyelinin günümüz inovatif teknolojileri ile işlenmesi konularında MARKA’dan mali destek alan proje Yalova’nın tek projesi olarak dikkat çekti.  Toplam bütçesi yaklaşık 850 bin TL olan proje ile ilçeye bir “Tarım Gelişim-Girişim Merkezi” ve bir de “Jeotermal Kurutma Tesisi” kurulacak. 418.000 kg ürün üretme kapasitesine sahip olacak tesiste, yaklaşık 2.090.000 kg/yıl zeytin, defne ve çeşitli meyvelerin jeotermal kurutma ile işlenmesi hedefleniyor. Projenin bir diğer hedefi, bölgenin yaklaşık 223.200 kg daha kaliteli ürün ile ihracat pazarına girişini sağlamak.

Projede Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları, Mühendislik Fakültesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Oya Irmak Cebeci, Armutlu İlçe Tarım Müdürlüğü personelinden oluşan ekibinin yanı sıra, ilçe halkından toplamda 13 kişiye de istihdam sağlanması öngörüyor.
Projenin protokolü ise Kocaeli’de bulunan MARKA merkezinde imzalandı. Sözleşmeye Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu imza koydu.

Editör: TE Bilişim