Ak Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı Bayram Ali Yılmaz başkanlığındaki Afgan yatırımcı grubu YTSO'yu ziyaret etti. Afganistan'ın önde gelen işadamları olan Halit Mjıt, Abdullah Basır, Hajı Mansoor ve Seyfullah Ahmetzai'den oluşan yatırımcı grubunu odaya gelişlerinde YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek karşıladı. Afganistan'ın en büyük inşaat şirketlerinden birisi durumundaki  Süpreme Construction'un yetkilisi Halit Majit Yalova'nın hızla gelişen bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi. Afganlı yatırımcılarında Yalova'da yatırım yapılabilecek iş kolları ile ilgili bilgi almak istediklerini vurgulayan Majit, "YTSO'nun bu anlamda bize fikir vermesini istiyoruz. Bizler istihdam oluşturacak iş kollarında yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de ilin bu anlamdaki en etkili kurumu olan YTSO ile koordineli hareket etmenin faydasına inanıyoruz" dedi. 

Ak Parti Yalova Milletvekili aday adayı Bayram Ali Yılmaz ise, "Afganlı yatırımcılar artık Arabistan, Pakistan yerine Türkiye'de iş yapmak istiyorlar. Ancak ülkemizde hangi iş sahalarında yatırım yapacaklarını bilmiyorlar. Ciddi sermayeleri olan bu şirketler Yalova'nın gelişiminin de farkındalar. O nedenle ilimizde istihdama yönelik yatırımları hedefliyorlar. Buradan edinecekleri izlenimler ve alacakları bilgilerle Afganistan'a gidecek ve gerekli planlamalarını yapacaklar. Bu süreçte YTSO'nun da önemli katkıları olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Yalova'nın yabancı yatırımcılara her zaman ihtiyacının olduğunu vurgulayan YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ise, "Bugüne kadar yabancı yatırımcı denildiğinde hep buradan mülk edinen insanlar aklımıza gelirdi. Ancak Afgan yatırımcılar burada istihdam oluşturacak iş alanlarında yatırımlar yapmak istiyor. Bu ilin sanayi ve ticaretini temsil eden odamız tarafından da memnuniyet verici bir durumdur. Bu konuda kendilerine talep ettikleri her türlü bilgiyi sağlamaya hazırız" dedi.

Ziyarette YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, Afganlı yatırımcı grubu adına Süpreme Construction'un yetkilisi Halit Majit'e kahve fincanı hediye etti. 

Editör: TE Bilişim