Akkök Şirketler Grubu ve Aksa Fabrikası Çiftlikköy Ziraat Odası'na 40 bin TL değerindeki tohum ayıklama makinesi hibe ederek tarıma büyük bir destek verdi.
Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, tohum ayırma ve ilaçlama selektörü isimli makineyi odaya kazandırmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yıllardır hayalini kurdukları makineyi Akkök Şirketler Grubu ve Aksa Fabrikası’nın kendilerine hibe ile hediye edildiğini belirten Anaçardı, “Yıllardır hayalini kuruyorduk. Bu makine ile tarlalarımızda verim yüzde 90-95’e çıkacak. Zayiatlar da ortadan kalkacak. Akkök ve Aksa’ya teşekkür ediyoruz” dedi
Başkan Anaçardı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu makineyi yıllardan beri almak istiyorduk. Bu makineyi Akkök Şirketler Grubu ve Aksa Fabrikası bize bunu hibe etti. 40 bin lira değerindeki makineyi bedelsiz olarak çiftçilerimize bağışta bulundu. Başta Altınova ve Çiftlikköy’ün çiftçileri olmak üzere tüm çiftçilerimize hizmet sunacak.  Bu makine buğday, arpa, yulaf, mısır tohumlarını dikime hazır hale getiriyor. Hepsini ayıklıyor, tohumluk olan anaç buğdayları ilaçlıyor. Hem kuru hem de toz sistemi var. Torbalara koyuyor. Paket halinde çıkıyor. Çiftçimiz alıp tarlasına götürüyor” diye konuştu.
Makinenin verimi artıracağını da söyleyen Anaçardı, “Tohum ayırma ve ilaçlama selektörünün tarıma şöyle katkısı olacak; bu makine olmadığı için eskiden tohumlar ayrılmadan ekiliyordu. Dolayısıyla tarlada en az yüzde 30-40 çıkmama yapabiliyordu. Çimlenmesi az olabiliyordu. Şimdi bununla verim yüzde 90-95oranına çıkacak. Zayiat da gidecek. Dolayısıyla ürün de artacak. Biz de oda olarak çiftçimizin ayağına gideceğiz ve oda olarak tohumlarını ayıracağız. Randevulu sistemle çalışacağız. Köy köy geziyoruz. Muhtarlarımıza da yazılar yazdık. Köyleri organize etmeye başladık. Makinemiz her gün farklı bir köye gidecek. Bunda odamıza kayıtlı ve kayıtsız herkes faydalanabilecek” dedi.
Akkök ve Aksa’ya teşekkür
Arpa, yulaf ve buğdayda yerli tohumla üretim yaptıklarını söyleyen Başkan Anaçardı, tüm çiftçiler adına Akkök ve Aksa’ya teşekkür etti. Anaçardı, “Akkök Şirketler Grubu ve Aksa Fabrikası’na can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu bölgede üretim yapıyor, bu bölgenin çiftçisine katkı sunuyor. Şirket yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizim yıllardır hayalimiz olan makineyi bize temin etmelerinden dolayı tüm çiftçilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim