Altının Amerika Birleşik Devletleri ‘nde gerçekleştirilen seçimlerin ardından ve iç siyasette yaşanan gelişmeler nedeni ile hızla yükselişe geçtiğini belirten Kamer Kuyumculuk’tan Sıtkı Pakçay, “Altın çıksa da inse de hiçbir zaman kaybettirmez, altın her zaman güvenli limandır” diye konuştu.
Son bir haftadır altındaki hızlı yükselişin yukarı yönlü olarak devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde de bu yükselişin sürmesini beklediklerini belirten Kuyumcu Pakçay, “ABD’deki seçimlerin ardından gelen sürpriz, iç siyasette yaşanan gelişmeler, başkanlık tartışmaları ve belirsizlikler altın fiyatlarını yukarı doğru çekiyor. Altın piyasası istikrarı sever, bu durumda belirsizlik ortadan kalkana kadar altındaki yükselişin sürmesini bekliyoruz. Altın piyasasında  son günlerdeki artışın ardından çeyrek altın 217 Lira ve gram altın ise 129 Lira’dan satışa sunuluyor. Ancak fiyatlar gün içerisinde sürekli değişkenlik gösteriyor” dedi.
Küçük yatırımcıya  seslenen Kuyumcu Pakçay, altının her zaman güvenli liman olduğunu ve hiçbir zaman kaybettirmeyeceğini de sözlerine ekledi. Pakçay, “Uzun vadede altına yatırım yapan kaybetmez” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim