Altındaki düşüşün, düğün sezonunun yeniden başladığı zamana denk gelmesinin altın alacakların ve düğün yapacakların yüzünü güldürdüğünü belirten Kamer Kuyumculuk’tan Sıtkı Pakçay, “Altın alacak vatandaşlarımız ve yatırımcılarımız bu fırsatı kaçırmasınlar” dedi.
Bayramın sona ermesi ve  altındaki fiyatların da düşüş yönünde seyretmesi ile birlikte bilezik ve çeyrek altın satışlarında ciddi artış yaşandığını belirten Kamer Kuyumculuk’tan Sıtkı Pakçay, “Şu anda çeyrek altın satış fiyatı 165 Lira civarında seyrediyor. 173 Lira’dan bu seviyelere geldi. Altının gram fiyatı ise 96 Lira’dan satışa sunuluyor” diye konuştu.
İran ile ABD arasındaki anlaşma, Yunanistan krizinin ötelenmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri bu yıl yükseltmeye başlayacağı sinyallerinin altın fiyatlarında düşüşe neden olduğunu belirten Pakçay, “Altının onsunun son 5,5 yılın en düşük seviyesine inmesi iç piyasalarda gram altını 96 Lira’ya kadar düşürdü. Altındaki düşüş düğün sezonunun yeniden başladığı zamana denk gelmesinin ise satışlara oldukça olumlu yönde yansımaları oldu. Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu fırsatı kaçırmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim