YTSO Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı ile girişimci kadınlara Çiçek Sabunları yapımının öğretilmesi konusunda görüş birliği sağlandı. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Meclis Başkanı Cemil Demiryürek İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Karakoyun, Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Rezan Dikici, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan ile İl Kadın Girişimciler Kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, tasarım konusunda eksiklik yaşayan sabun çiçeği üreten kadınlara tasarım eğitimi, Altınovalı kadınlara ise sabun çiçeği eğitimi verilmesi kararlaştırıldı.

Sosyal sorumluluk projelerinin çoğaltılabilmesi için Halk Eğitim Merkezi İl Müdürlüğü ilgili eğitmenleri ile toplantılar yapılarak, projenin araştırılması ve 2015 Nisan ayı içinde Altınova Halk Eğitim öğrencilerine girişimcilik paneli yapılmasına da karar verildi.

Girişimcilik konusunda istekli kadınlara koçluk yapma isteğinde bulunan Altınova Halk Eğitim Müdürü Neşe Özay, "KOSGEB, KGK ve Halk Eğitim birlikte olursak mutlaka Altınova da girişimci kadınlar çıkacaktır. Kadınların bazılarında güzel fikirler var ama cesaret eksikliği ya da yol bilmemekten kaynaklı işe başlayamıyorlar. Bu kadınların cesaretlendirilmeye ihtiyaçları var" dedi.

Kadın Girşimciler Kurulu Başkanı Zuhal Karakoyun ise girişimcilik için gereken tüm desteği sağlayacaklarının altını çizdi. 

Editör: TE Bilişim