Armutlu Belediyesi koordinatörlüğünde, Armutlu Meslek Yüksekokulu ve Armutlu İlçe Tarım Müdürlüğü’nün iştirakçi olarak yer aldığı bu projeyle, hem yerel ortaklık hem de ilçenin tarım potansiyelinin günümüz yenilikçi teknolojileriyle işlenmesi konularında katma değeri yüksek bir mali destek başarısına imza atılmıştır.

Toplamda 847.973 TL’lik bütçesi olan proje kapsamında ilçeye bir “Tarım Gelişim-Girişim Merkezi “ ve “Jeotermal Kurutma Tesisi” kurulacaktır. Bu tesiste yaklaşık 2.090.000 kg/yıl zeytin, defne ve çeşitli meyvelerin yeni bir üretim teknolojisi olan Jeotermal Kurutma ile işlenmesi hedeflenmektedir. İşlemenin yanı sıra tesisin 418.000 kg ürün üretme kapasitesi olacaktır. Bu sayede ilçenin tarımsal ürünü ham olarak tüccarlara satılmak yerine işlenerek daha kaliteli ve yüksek fiyata verilecektir. Aynı zamanda bölgenin yaklaşık 223.200 kg ürün ile ihracat pazarına ilk kez girmesi de projenin hedefleri arasındadır. Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları, Mühendislik Fakültesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Oya Irmak Cebeci, Armutlu İlçe Tarım Müdürlüğü personelinden oluşan proje ekibinin yanı sıra, projede çalıştırılmak üzere ilçe halkından toplamda 13 kişiye de istihdam sağlanacaktır.

İlçenin doğal kaynağı olan jeotermal suyun, ilçenin temel tarım ürünlerinin işlenmesinde kullanılmasıyla bölgede tarımsal işbirliği, ihtisaslaşma, yenilikçi üretim ve ihracat imkânı yaratan bu proje toplamda 18 ay sürecek olup; Yalova’nın ve bölgemizin kalkınmasında etkilerinin sürdürülebilir olması temennisiyle proje ekibini ve projeyi hazırlayan Serkan Cebeci’yi tebrik ediyoruz.

Editör: TE Bilişim