22 Nisan tarihine kadar askıda kalacak olan plana göre, Armutlu’nun güneydoğusunda belirlenen alandaki iskelenin uzunluğu 119,07 metre, genişliği ise 9 metre olarak planlandı. 

 “İSTANBUL’A TURİZM HİZMETİ VERİYOR”

Plan gerekçelerinde ise Armutlu ilçe merkezinin ekonomik yapı özellikleri ve doğal güzellikleri ile özellikle İstanbul’a çok yakın olmasından dolayı çok önemli bir çekim merkezi olduğu, İstanbul’a turizm hizmeti sunduğu ve artan bir ivmeyle geliştiği, bu yüzden tercih edilen deniz yolu taşımacılığındaki gelişmeye bağlı olarak iskelenin önemli bir ihtiyaç olduğuna yer veriliyor. Plan özel hükümlerine göre, projeyle ilgili Ulaştırma Bakanlığı DLHİ Genel Müdürlüğü’nden onaylanmadan kıyı yapısı uygulama projeleri ve deniz yapılarının inşaatlarına kesinlikle başlanmayacak. Projeyle ilgili ÇED gerekli değil veya ÇED olumlu kararı da olması gerekiyor.

644 SAYILI KHK DEVREDE

Armutlu İskelesi İmar Planı teklifi de 14 Mart 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden gelen yazı ile onaylandı. Yazıda, Yalova Armutlu’da bulunan mevcut iskelenin 30 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hasar görmesi nedeniyle yıkıldığı kaydedilerek, alınan olumlu görüşler doğrultusunda Armutlu 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın bakanlığın 2012/3443 sayılı olur’ları doğrultusunda ve 644 sayılı KHK ve Kıyı Kanunun 7.maddesi uyarınca onaylandığına yer verildi. Buna göre Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan duyuru ile Armutlu İskelesi’ne ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı” ve plan açıklama raporunun, 21 Nisan tarihine kadar askıya çıkarıldığı belirtildi.

Kemal Bayrı

Editör: TE Bilişim