Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığınca Ankara Meyra Palace Otelde gerçekleştirilen “Girişimci Kadın Çiftçiler” ödül töreninde Elmalık köyünden Ayşe Hanım Mutlu “Uzaklarda Arama Aronya Meyvesi Yalova’da” projesiyle “Tarımda Yeniliklerle Buluşan Kadın Çiftçiler Kategorisinde” almaya hak kazandığı ödülünü Kars Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç’tan aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında girişimci, önder kadınları tanıtmak, faaliyetlerini, üretimlerini ortaya koymak ve kırsaldaki kadınları kamuoyu gündeminde tutmak amacıyla Ankarada düzenlenen ve Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni” ne Yalova’dan İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Ev Ekonomisti Vijdan Yener Karagöl ile “Uzaklarda Arama Aronya Meyvesi Yalova’da” projesiyle Elmalık köyünden Ayşe Hanım Mutlu katıldı.

Kırsalda başarılı girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kadınların ödüllendirildiği törende, toplam 4 kategoride 16 kadın çiftçi ödüle layık görüldü. “Tarımda Yeniliklerle Buluşan Kadın Çiftçiler Kategorisinde” ödül almaya hak kazanan Ayşe Hanım Mutlu’ya da ödülünü Kars Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç verdi.

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreninde Bakan Bekir Pakdemirli Yalova’dan götürülen Aronya hediye sepetini Emine Erdoğan’a takdim etti.

Programın sona ermesinin ardından İl Müdürü Suat Parıldar kadın çiftçi Ayşe Hanım Mutlu ile birlikte Meclise geçerek Yalova Milletvekili Meliha Akyol’u da ziyaret etti. Ziyarette Suat Parıldar, Meliha Akyol’a Yalova’daki tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim