Aralarında sanayi, denizcilikle ilgili yerel resmi kurum amirleri ve Astrakhan Üniversitesi öğretim üyelerinin bulunduğu heyet, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, karşılıklı işbirliği konusunda temaslarda bulundu.

Astrakhan’dan gelen sekiz kişilik heyet, üniversiteden öğretim görevlilerinin yanısıra, gemi ve enerji sektörü temsilcileri ile Endüstri Ulaştırma ve Doğal Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi Daire Başkanı’ndan oluşuyor.

YTSO Başkanı Celal Özel görüşmede, Astrakhan Bölgesi ile yatırım ve işbirliği konusunda karşılıklı adımların atılması için yeni yılda bölgeye Ticaret Odası olarak bir gezi planladıklarını söyledi.

Bölge hakkında YTSO Başkanı Celal Özel’e bilgilendirmede bulunan heyet, Astrakhan’ın 600 bin nüfuslu ve dört üniversiteye sahip eğitimde gelişmiş bir merkez olduğunu dile getirdi. Astrakhan Bölgesi’nin aynı zamanda bölgenin ulaşım merkezi olduğunu, doğalgaz boru hattının geçtiği ve önemli tuz madeni yataklarına sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca bölgede, deniz ve kara avcılığının da önde geldiğini ve bu alanda turizm sektörüne olumlu yansımaları olduğu ifade edildi. Astrakhan’da dünyada dört adet bulunan ilaç kapağı üreten fabrikalardan birisine sahip olduğu belirtildi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel de Rusya ile ilişkilerin son zamanlarda ticari anlamda gelişme kaydettiğini dile getirerek, Yalova ile Astrakhan arasında karşılıklı yatırım ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesinden yana olduklarını kaydetti.
Editör: TE Bilişim