Ramazan ayı ile birlikte başlayan et fiyatlarındaki artışın bayramdan sonra da sürdüğüne dikkat çeken Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, “Et fiyatlarında Ramazan ayından bu yana başlayan artış sürüyor. Dana etinde ve kuzu etinde artış söz konusu. Hayvan üretiminde artık küçük üretici yavaş yavaş yok olmaya başladı. Piyasayı büyük üreticiler yönlendiriyor diyebiliriz.  Bunun yanı sıra ithalatın olmayışı,  ayrıca yem fiyatlarındaki artış da köylü üreticiyi olumsuz olarak etkiliyor, iç piyasada daralma söz konusu” diye konuştu.

Ramazan ayından bu yana artış gösteren kırmızı et fiyatları ile birlikte et ürünlerinin son satış fiyatları hakkında bilgi veren Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, “Şu anda dana kıymanın kilosu 32 Lira’dan olmak üzere, dana kuşbaşı 34 Lira, kuzu but 30 Lira, pirzola 35 Lira, kuzu kol kilogram fiyatı ise 28 Lira’dan satışa sunuluyor” dedi.

Kırmızı et satış fiyatlarının yanı sıra beyaz et ürünlerinde de fiyat artışı yaşandığına dikkat çeken Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, “Kırmızı et gibi özellikle mangallık diyebileceğimiz tavuk eti ürünlerinde de artış var. Şu anda zamla birlikte tavuk but, sarma ve bagetin kilogram satış fiyatı 11 ile 12 Lira arasında değişiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim