Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında bulunan ve adı Gaziantep'le özdeşleşen baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor.
Bayrama sayılı günler kala siparişleri yetiştirmeye çalışan baklavacıların mesaisi de arttı. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Bu işlemlerin hepsi farklı ustalarca yapılıyor. Tereyağı ve fıstıkla süslenen baklava, yaklaşık 1 saat fırında bekledikten sonra şerbeti dökülüp müşteriye sunuluyor.  Baklavacılar bayram öncesi çalışmalarının daha da arttığını, siparişlere cevap vermeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bayram dolayısıyla oldukça yoğun günler geçiriyoruz. Gelen baklava siparişlerine cevap vermekte gerçekten zorlanıyoruz. Öte yandan kilo ile baklava satışları da arttığından kendimize de baklava yapma çabası içerisindeyiz. Bu yoğunluğun arife günüde tavan yapmasını bekliyoruz. Halkımızı bayram denildiğinde ilk akla gelen tatlı olan baklavadan mahrum bırakmayacağız" diye konuştular. 
Baklava türleri arasında en fazla talebi ise halk arasında kuru baklava olarak bilinen türün gördüğüne vurgu yapan baklavacılar, "Vatandaşlar 'kuru baklava' tabiri kullanıyor, diğer baklavanın 'şerbetin içinde yüzdüğü', kuru baklavanın ise 'şerbetsiz olduğu' sanılıyor. Kuru baklava ile yaş baklava arasındaki tek fark, kaymaktır. Bir başka yanlış da baklavanın tereyağıyla yapıldığına dairdir. Tereyağıyla baklava olmaz, Gaziantep baklavalarının hiçbirinde tereyağı bulunmaz. Tamamı sade yağla yapılır. Baklavanın içine fıstık konulur, cevizli ya da 'light baklava' diye bir baklava yoktur. Fıstık, baklavanın olmazsa olmazıdır. Şu anda en çok satılan baklava türü de halkımızın kuru baklava olarak adlandırdığı çeşidimiz" diye konuştular. 
Editör: TE Bilişim