Kaplıcalara ve termal otellere artık sadece ileri yaş grubundaki insanlar değil gençler de yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle kış mevsiminde ve bahar aylarında evlenen çiftlerin balayı tatillerinde ilk tercihi kaplıcalar oluyor.
Kaplıcaların sundukları SPA hizmeti termal tesislerde yoğun ilgi görüyor. SPA’nın kelime açılımı olarak sudan gelen sağlık anlamına geliyor. Türkiye’nin en büyük termal tesislerinden Yalova’da bulunan Thermalium Wellness Park  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner, “Tesisimizde Yalova’nın en kaliteli termal suyu var. Yalova’nın termal suları çok kaliteli ve dünya çapınca ünlü. Masaj yaptırmak, cildin ütüsü dediğimiz bir sağlık yöntemi. Masaj kan dolaşımını hızlandırıyor, birçok faydası var. Sadece kış ve bahar aylarında değil her mevsim termal suyun sağlık açısından çok faydası olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Termal su, buhar banyosu, saunalar, Türk hamamları, kese işlemlerinin cilt için çok faydalı olduğuna ifade eden Thermalium Wellness Park  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner, şunları  söyledi.
“Termal suyun cilde çok büyük faydası var. Bunun yanında buhar banyosu, saunalar, Türk hamamları, kese köpük işlemleri de cildi koruyan, sağlıklı tutan, vücudun toksin atmasını sağladığı için kış aylarında vücudun hastalıklara karşı direncini arttırıyor. SPA’nın sağlık açısından faydasını bilenler arasında her gün gelen insanlar da var.”
Yalova’nın aynı zamanda bir sağlık merkezi olduğuna dikkat çeken Ali Rıfat Coşkuner, “SPA Türk insanın yaşam tarzında çok yaygın değil. Fakat zamanla SPA konusunda insanlar bilinçleniyor. Artık günümüzde insanlar kendilerine daha çok vakit ayırmayı ve kendilerine özen göstermeyi öğrendikleri için SPA merkezlerine talep giderek artıyor” dedi.
Thermalium Wellness Park  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner “Dinlence hizmeti sunan, özel çamur kürlerinin yapıldığı, manikür pedikür hizmetlerinin sunulduğu, ödüllü termal suyunun kullanıldığı Türk hamamlarımız, saunalarımız, buhar odalarımız, özel masaj odalarımız, kişiye özel 4 adet aile jakuzi odaları ,2 adet büyük kapalı termal havuzlarımız, açık termal havuzumuz ve hafif jimnastik egzersizlerinin yapıldığı fitness salonumuzun bulunduğu Vanida Wellness & Spa otelimizin -2. Katında bulunmaktadır. Sağlıklı Termal su destekli Vanida Wellness & Spa merkezimizde kendi alanlarında uzmanlık eğitimi almış profesyonel bir kadroyla, bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirip, kendinizi 10 yıl genç hissedeceksiniz. Doğayla iç içe olan SPA merkezimizde, taze sebze ve meyve sularını yudumlayarak sağlıklı, sakin ve huzur dolu anlar yaşarsınız.” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim