2018-2019 Su Ürünleri avlanma sezonunun başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar; “Balıklarımızın üreme ve büyüme gibi dönemleri baz alınarak 15 Nisanda başlayan genel av yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi. İl Müdürlüğümüz ekipleri Su Ürünleri İstihsal vasıtalarını, Su Ürünleri Balıkçı Kooperatiflerini, karaya çıkış noktalarının kontrol ve denetimlerini sezon öncesi yaptılar ve vatandaşlarımızın sağlıklı balık tüketebilmesi için gereken bütün tedbirleri aldılar.

İl Müdürlüğü olarak denetimlere, geçmişte olduğu gibi tüm imkanlarımızı seferber ederek yeni sezonda da devam edeceğiz. Bunun için her türlü teknik ve altyapı önlemlerimizi aldık. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetlerinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Yeni av sezonunda balıkçıların bütün sorunlarıyla ilgilenileceğini, kurum olarak balıkçıların daha düzenli avlanmalarını ve balık tüketicilerinin sağlıklı balık tüketebilmeleri için her türlü desteğin ve özenin gösterileceğini ifade eden Parıldar; “2018-2019 balık avlanma sezonunun tüm balıkçılarımız için bol, bereketli ve kazançlı geçmesini, vatandaşlarımızın daha ucuz, daha kaliteli balık tüketmesini ve balık avlanma sezonunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

01 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 Su Ürünleri avlanma döneminde; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan ve 2016-2020 yılları arasında geçerli olan 4/1 No'lu Su Ürünleri Ticari Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde avcılık faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim