Kurban Bayramı’ndan bu yana kırmızı et satışlarının durgun gittiğini belirten Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, “Kurban Bayramının yanı sıra mevsimsel olarak balığın bol ve ucuz olması da kırmızı et satışlarını olumsuz olarak etkiledi” dedi.
Kurban Bayramı’nın ardından Et Balık Kurumu tarafından ithal edilen  etin piyasaya sunulması ile birlikte kırmızı et fiyatlarında bir miktar gerileme olduğuna dikkat çeken Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Bahar, “Kurban Bayramı’ndan bu yana kırmızı et fiyatlarında düşüş bekliyorduk. Büyükbaş hayvanda Et Balık Kurumuna gelen ithal etle birlikte kilo başına 2 Lira kadar bir gerileme oluştu. Onun haricinde kuzu etinde ise mevsimsel bir hareketlenme var, kuzu eti fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketlilik söz konusu. Şu anda kuzu but bu artışla birlikte kilosu 40 Lira’dan, kuzu kol kilosu 38 Lira’dan ve kuzu pirzola ise kilosu 45 Lira’dan satışa sunuluyor. Kırmızı ette dana fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yok. Yalova’da marketler haricinde ithal et gelmedi. Ancak piyasaya sürülen ithal etle birlikte dana eti fiyatında düşüş oldu. Dana kuşbaşı kilosu 44 Lira, kıyma 40 Lira civarında satışa sunuluyor” dedi.
Kırmızı et fiyatlarında kilo başındaki  1-2 Liralık düşüşe karşın beyaz et fiyatlarında yukarı yönlü bir artış olduğunu belirten Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, “Şu anda  tavuk  etinde yukarı yönlü bir artış söz konusu, tavuk etinin bütün çeşitlerinde bir artış söz konusu. Tavuk eti çeşitlerinde kilo başına 1 Lira kadar artış var. Tavuk etinde en çok artış ise göğüs etinde yaşandı. Tavuk   göğsünün  kilosu 18 Liraya kadar çıktı.  Baget  9  Lira, sarma 10 Lira gibi fiyatlardan satışa sunuluyor. Kurban Bayramından bu yana et satışlarında durgunluk devam ediyor. Balık sezonunun açılması ve balığın bollaşması ise kırmızı et satışlarını bir nebze de olsa düşürdü. Balık fiyatının uygun olması ve mevsimsel olarak da bol olması dolayısı ile kırmızı et satışlarını bir miktar etkiledi. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı’ndan kaynaklı durgunluğun sona ermesi ve kırmızı et satışlarının canlanmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim