Başkan Becan, YTSO’nun kendi hizmet binası ile belediyeye ait Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yanındaki 3 bin 200 metrekare arsanın takası konusunun Yalova Belediye Meclisi’nde görüşüldüğünü ifade ederek, “Belediye Meclisi’nden bu konuyla ilgili karar çıktı. Gerekli görüşmeleri tekrardan sağlayacağız. Şu anda bir aksilik görünmüyor. En kısa sürede şartlar üzerine anlaşacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Becan, çalışmaların ne zaman başlayacağı ile ilgili ise, “Anlaşmaların sağlanmasıyla birlikte proje yapım çalışmaları 3-4 ay sürer. Tahminimce Nisan-Mayıs gibi ilk kazmayı vururuz diye düşünüyorum. İnşaata başlandıktan sonra bir yıl da yapımı sürer ve yeni yerimize geçeriz. İş netleştikten sonra, biz proje aşamasındayken, KOSGEB, MARKA, Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü ile de görüşeceğiz. Yeter ki proje alanı buna müsaade etsin; onları da bu alana alacağız” diye konuştu.

Yalova Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi arasında 2000 yılında gerçekleştirilen protokolün, YTSO için ilerleyen dönemde bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusuna da değinen Başkan Becan, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bitişiğindeki bir arsa bu. Oradaki çay ocağını müdürlük geçici olarak kullanıyor. Orası eskiden su deposuydu. İçinde zaten vanalar var. 2000 yılında Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol kendi alanlarıyla ilgili. Bizim takasla aldığımız yerle ilgili bir protokol yok. Orası tertemiz. Bu alanda bir protokol olsa nasıl bana tapu verecekler? Tapumuzu aldıktan sonra da zaten sıkıntı olmaz” dedi.

Başkan Becan, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Yalova adına böyle önemli kararlarda birleşip olumlu adımlar atan ve bu alanın YTSO’ya verilmesi için hemfikir olan Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim