Her yıl Ramazan ayında Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve YTSO'nun ortak organizasyonu ile Osmanlı Parkında kurulan Ramazan Çadırı bu yıl kurulmadı. Çadırın kurulmama gerekçesi hakkında tüm kurumlar adına açıklama ise YTSO'dan geldi. YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan bu yıl Ramazan ayında erzak dağıtımına ağırlık verileceğine dikkat çektiği açıklamada, "Birkaç yıldır YTSO tarafından organize edilen ve masrafları hayırsever üyelerimiz ve işadamlarımız tarafından finanse edilen, Yalova Valilik binası karşındaki parkta kurulan Ramazan İftar çadırı uygulaması Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda bu yıl yapılmamıştır.

Yönetim kurulumuzun almış olduğu bu karar, üyelerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda alınmış olup, sistemin amacına ulaşmadığı ve gerçek ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği sunulamadığı kanaatine varılmıştır.

Ayrıca, kişilere iftar çadırı yerine hizmeti evlerine götürmenin daha doğru olacağı düşüncesi ile yönetim kurulumuz, YTSO organizasyonu ve üyelerimizin desteği ile ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere kaliteli ve zengin çeşit içeren ramazan erzak paketi dağıtım sayısının arttırılarak yapılması kararı almış ve yürürlüğe koymuştur.

Biz YTSO yönetimi olarak Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine ulaşacak erzak dağıtımı ile kişilerin evlerinde daha uzun süre kullanabilecekleri ve tüm aile fertlerinin faydalanabileceği bir düşüncede olduk. Yönetim kurulumuz yapılan hayır işlerinin görsellikten ziyade kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacına hizmet etmesi düşüncesi ile hareket etmiştir.

Bu sebeple yukarıda bahsetmiş olduğum düşüncelerimiz doğrultusunda iftar çadırı organizasyonu gerçekleşmemiştir" dedi. 

Editör: TE Bilişim