Yalova Belediyesi, açtıkları davaları kazanan taşeron işçilerin alacakları ile emekliliği gelen işçilerin kıdem tazminatlarını İller Bankası'ndan alacağı 6 milyon TL ile ödeyecek. 
Yalova Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı 2. oturumla devam etti. Toplantının en önemli gündem maddesi ise İller Bankası'na 6 milyon TL borçlanılması için riyasete yetki verilmesi konusu oldu. Meclis konu hakkında bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, "Şu ana kadar belediyemize açılmış 163 dava var. Bunlardan 28 tanesi sonuçlandı. Davayı kazanan işçilere ödenmesi gereken tutar ise bugün itibarı ile 1 milyon 400 bin TL. Yine emekli kıdem tazminatları başta olmak üzere alacaklarını bekleyen işçilerimiz var. Onlara ödenecek tutar ise 500 bin TL. 20 işçimiz ise emeklilik başvurusu yapmak için meclisin vereceği kararı bekliyor. Eğer İller Bankasından 6 milyon TL alınırsa bu işçilerimizde emeklilik başvurusunda bulunacak" dedi. 
Ak Parti Grup sözcüsü Kasım Avar ise alacakları olanların tam listesinin eksiksiz olarak belirlenmesini isteyerek konunun meclisin son günü olan Cuma günü onaylanmasını talep etti. 
2015 yılı kesin hesabı onaylandı
Meclis 2015 yılı kesin hesabını da görüşerek onayladı. Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş kesin hesap rakamlarını tek tek okudu. Buna göre Yalova Belediyesinin 2015 yılında ki toplam geliri 128 milyon 214 bin 848 TL olurken, toplam gideri ise 129 milyon 183 bin 868 TL olarak hesap cetveline yansıdı. 34 milyon 449 bin 478 TL bütçe emaneti olarak 2016 yılına devredildi. 31 Ocak 2015 tarihi itibarı ile banka hesabında yer alan 1 milyon 55 bin 652 TL ise 2016 yılına devredilmiş oldu. 
Ek maddeler gündeme alındı
Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumuna 2 ek gündem maddesi daha dahil edildi. Buna göre Yalova'nın Güney Kore'de ki kardeş şehri Suwon'da yer alan Ankara parkına Yalova'dan gönderilecek olan bir kardeşlik heykeli yapılması için riyasete yetki verilmesi ile Bulgaristan'ın Ruen kentinde gerçekleşecek festivale katılacak olan belediye meclis üyelerinin belirlenmesi de gündeme alındı. 
Editör: TE Bilişim