Okulların açılış tarihi  28 Eylül 20015 tarihine ertelense de veliler işi son güne bırakmamak için okul kıyafeti satışı yapan işletmelere akın ediyor. Bir öğrencinin forma maliyeti 110 ile 130 TL arasında değişirken buna çanta ve ayakkabı da eklendiğinde bu fiyat 250 TL'ye kadar çıkabiliyor. 
2015/2016 Eğitim öğretim yılı 28 Eylül 2015 Pazartesi günü çalacak ilk ders zili ile başlayacak. Okul açılış tarihinin 15 gün ertelenmesine rağmen velileri daha şimdiden öğrencilerin okul kıyafetlerini alma telaşı sardı. Bu amaçla kıyafet satışı gerçekleştiren mağazalara akın eden vatandaşlar işlerini son güne bırakmıyorlar. Bir öğrencinin kıyafet maliyeti ise okulların forma kombinlerine göre farklılık gösterebiliyor. Okul kıyafetleri maliyetleri hakkında bilgi veren Sümeray Mağazası İşletme Sahibi Murat İnce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulların kıyafet tercihlerine göre fiyatlar değişiyor. Bazı okullar yelek bazı okullar kaban tercih ettiğinden toplamda fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Ama 110 TL ile 130 TL arasında forma takımı almak mümkün. Buna fiyatları 30 ile 50 arasında değişen çanta ve ayakkabı parası da eklendiğinde ortalamada 250 TL civarında bir masraf çıkıyor" dedi. 
Veliler ise, "Erkenden çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Zira son günlere kaldığında bazı formalar bulunamayabiliyor. Hal böyle olunca da sıkıntı yaşayabiliyoruz. Fiyatlar geçen yıllara oranla bu yıl çok büyük bir artış göstermemiş" diye konuştular. 
Editör: TE Bilişim