30 ile 40 çeşit arasında lokumun üretildiği Musa Meydan Yalova Lokumcusunda Ramazan ayı itibariyle en çok satılan ürünler ise cezerye ve narlı lokum oluyor. Günlük üretimin 600 kiloyu bulduğu bu firmada yaz aylarında bu seviyede seyretse de kış aylarında Arap turistlerinde azalmasıyla üretim % 50 oranında azalıyor. Firmanın Genel Müdürü olan Yaşar Koyuncu “Bizi diğerlerinden farklı kılan lokum çeşitliliğimizin çok olması. Yaklaşık olarak 30-40 çeşit lokum üretiyoruz.” Dedi.

Otellerden ve şirketlerden özel paketler içine hediyelik lokum siparişi de aldıklarını belirten Koyuncu “Anlaşma yaptığımız otellere de sipariş usulü karışık lokum çeşitlerini içeren paketlerde hazırlıyoruz. Ayrıca Yalova’ya özgü şekersiz lokum üretimine de başladık. Bu lokumdaki şeker oranı ise % 1’in altında. Yalova şekersiz lokumun tanınmasını istiyoruz . Bu lokum Yalova’ya özgü bir lokumdur” Şeklinde konuştu. Şimdilik sadece iç pazara yönelik çalıştıklarını belirten Koyuncu “Yurt dışından çok sayıda sipariş alıyoruz. Özellikle Arap ülkelerinden çok fazla sipariş alıyoruz fakat üretimin yetersiz olmasından dolayı talebe cevap veremiyoruz. Biz sadece perakende olarak satıyoruz.” Dedi. İhracat üzerinde çalıştıklarını belirten Koyuncu “Gelen taleplere cevap verebilmek için üretimimizi arttıracağız.

Çiftlikköy’deki diğer binamızı büyük oranda üretime ayıracağız” Şeklinde konuştu. Koyuncu en çok satılan lokum çeşitlerini ise şöyle sıraladı: Çifte kavrulmuş Antep fıstıklı, Safranbolu çeşitleri, özel olarak yaptığımızı narlı ve fıstık çeşitli lokumlar. Bunun yanında safranlı lokumlarını da uzun yıllardan beri üretip satıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim