Yalova Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü, borç yapılandırmasında ikinci taksit için 31 Mayıs’ın son gün olduğunu bildirdi. Yalova Belediyesi’ne gelerek borç yapılandırması yapan vatandaşların yapılandırmalarının bozulmaması için borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi bu tarihe kadar yapması gerekiyor.
İşletme İştirakler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar belirtildi; “6736 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırma işlemlerinin 2. taksitlerinin son ödemesi 31 Mayıs 2017 olarak belirlendi. Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak. Bu yüzden belediyemize gelerek yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımızın haklarını kaybetmemesi için belirlenen tarihe kadar ödeme yapması gerekiyor.”
Belediye Vergi Ödemelerinde de Son Gün 31 Mayıs
Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan-Reklam Vergisi’nin 1. taksitinin ödeme süresi 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihten sonra yapılacak ödemeler 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun 51. maddesi uyarınca gecikme zammı ile birlikte tahsil edilecek.
Vergisini ödeyecek vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde Yalova Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan veznelere veya RDKM içerisinde bulunan veznelere ve Belediye Meclis Salonu girişinde bulunan ATM’ye ödemelerini gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda vatandaşlar ödemelerini www.yalova.bel.tr adresine girerek e-belediye linki üzerinden T.C. kimlik numarası veya sicil numarası ile de yapabilirler.

Editör: TE Bilişim