1984 yılında hizmete giren ve  iki ayrı bloktan oluşan bir dönemin en lüks oteli olarak bilinen 101 odalı Termal Çamlık Otel, 2009 yılında nedeni açıklanmadan bir gece kapısına kilit vuruldu.
 6 yıldan buyana hizmet vermeyen milyonluk tesisin, Termal İlçesinde yerli ve Arap yatırımcıların yaptırdığı otellere müşterilerinin yönlendirilmesi amacıyla kapatıldığı iddiaları da  tartışma konusu oldu.
Yurt dışından gelen turistlerin özellikle tercih ettiği, Barı, Diskosu, Restoranı  ve Kaplıca Sulu banyolarıyla  ün yapmış olan T.C Sağlık Bakanlığına bağlı Yalova Termal Çamlık Otel’in 2009 yılına kadar Termal Kaplıcaları işletmesi bünyesinde en fazla kar yapan kuruluş olduğunu  belirten ve Termal Kaplıcalar İşletmesi Genel Müdürlüğüne 2015 yılı Nisan ayında atanan Termal Kaplıcaları İşletme Genel Müdürü Ömer Şahan, "Çamlık Otel işletmelerimiz bünyesinde bulunan  en önemli tesislerimizden biriydi.  Kapatılma gerekçesi konusunda ayrıntılı bir bilgi bulamadım. Çeşitli iddialar var.  2009 yılında ısınma sorunu tespit edilmiş. O yıllarda 100 Bin TL’ye yaptırılacak olan onarım masrafı nedeniyle Milyonluk tesisin kapısına kilit vurulmuş. Üstelik kapatılmasına rağmen, Tesisin onarılması için 2015 yılına kadar Sağlık bakanlığından herhangi bir ödenek tahsisi de talep edilmemiş. İlk işim Sağlık bakanlığına durumu bildirmek ve ödenek tahsisi çıkartılması oldu. Geçen Ekim ayında ilk ödeneğimiz geldi.100 bin liraya onarılacak olan otel, 6 yıldır atıl halde kaldığı için şimdi  yaklaşık 10 Milyona onarılacak” dedi
Yabancı Turistlerin özellikle Çamlık Otele rezervasyon yaptırmak istediklerini,  Otelin yıllardır kapalı olmasını öğrendiklerinde  büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirten Şahan “ Bu şaşkınlığı göreve geldiğim birkaç aydan buyana bende yaşıyorum. Yazık bir milli servet burada heba olmuş.  İşletmenin kar yapan önemli bir tesisi kapalı olması nedeniyle milyonlarca zarar etti. Oysa, o yıllarda küçük bir tadilatta burası çalıştırılabilirdi. Durumu sağlık bakanlığına bir rapor haline getirip sunduk. Onarım için gerekli olan ödeneklerin 2016 yılı başında tahsisi gerçekleşecek. İlk etapta Çamlık Otelin onarım projesi için 600 bin TL ödenek geldi.  Proje çizildikten sonra 2016 yılı başında ödenek gelerek çalışmalarımıza başlayacağız.  Otel, odalarını büyütüp daha kullanışlı vez depreme dayanıklı hale getireceğiz. Onarım çalışmaları için yaklaşık 10 Milyon liralık bir masraf öngörümüz var. İşletmemiz 2017 yılında yeniden hizmete girecek” dedi.
Termal Kaplıcaları işletmesinde çalışan ve Termal Çamlık Otel’de de yıllarca hizmet verdiğini belirten ve isminin açıklanmasını istenmeyen bir çalışan ise “  Çamlık Otel’de yaklaşık 70 kişi istihdam ediliyordu. 101 Odalı ve 300 Kişilik kapasiteli bir oteldi. 500 kişilik, Resturantı, toplantı odaları ve diskosuyla burası bir eğlence ve dinlence merkeziydi. Termal İlçesinde çok sayıda Yerli ve Arap yatırımcıları otel yaparak, buradaki otelleri satın alarak çalışmaya başlamasının ardından Çamlık Otel bizlere de bir gerekçe sunulmadan kapatıldı. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı, bazıları da işletmenin diğer tesislerinde istihdam edildi.  Burada özel  otellerin faaliyete girmesinin ardından devlet oteli kapatıldı.” dedi.
Editör: TE Bilişim