Orhangazi’deki Cargill fabrikasının kota gerekçesi ile işten çıkardığı 14 işçi Orhangazi’den Cargill Fabrikasının İstanbul’da ki genel merkezine yürüme kararı almışlardı. İşçiler bugün Yalova’ya ulaştılar. Burada yürüyüş nedenlerini anlatan Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme sorumlusu Suat Karlıkaya, “Biz dün sendika üyesi olduğu için işten atılan 14 arkadaşımızla birlikte İstanbul Ataşehir’deki Cargill Genel Merkezi’ne yürümeye başladık. Dün gece Orhangazi’deydik. Bugün de Yalova’ya geldik. Sabaha kadar İDO karşısındaki bu parkta konaklayacağız.

Ardından İstanbul’a doğru yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Amerikan menşeli Cargill firmasında 2014 yılından bugüne kadar örgütlenme çalışması yapıyoruz. Enson çalışma bakanına yetki başvurusunda bulunduk. O güne kadar sistem içerisinde bulunmayan genel müdürlüğü sisteme dahil ederek yetkimizi düşürdüler. Biz de yeniden üyelik çalışmalarını sürdürdük. Yetki almamıza az bir süre kala bu sefer sendika üyesi 14 arkadaşımızı işten attılar. 17 Nisan tarihinden beri 151 gündür Orhangazi Cargill fabrikası önünde direniyoruz. Şimdide yürüyerek bizi sokağa bırakan Cargill fabrikasına mesaj vermek için İstanbul’a gidiyoruz. Bize Uluslararası Gıda Sendikaları Birliği de destek veriyor. Yurt içinden de çok önemli destekler görüyoruz. Mücadelemiz bu arkadaşlarımız işbaşı yapana kadar da sürecek” dedi.
Yalova’ya gelen işçilere Vatan Partisi Yalova Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Temsilciliği de destek verdi. Bu esnada ayağı yürürken su toplayan bir çalışana da sağlık müdahalesi yapıldı. 

Editör: TE Bilişim