YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel Çiçekçilik İhtisas OSB’nin kamulaştırmasının %62’sinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Çiçekçilik OS alanı içinde 131 parça yerin kamulaştırma işlemleriyle alınarak alt yapı çalışmalarına başlayacaklarına değinen Özel, “Öngörülen bedeller üzerinden arazi sahipleri ile görüşülüyor. Uzlaşma sağlananlarla tapu işlemleri yapılıyor. Uzlaşılamayanlarla ise mahkeme yoluyla uzlaşma aranacak Gelişmeleri hızlandırmak için çaba gösteriyoruz. Kamulaştırmalar için öngörülen fiyatlarla ödemelere paramız mevcut. Hem sektörün, hem de YTSO’nun menfaatleri savunuluyor” dedi.

Özel, Yalova’da çiçekçiliğin önünün kısa sürede açılacağını, bu sektörün Yalova’da öneminin her kesim tarafından kabul edileceğine de vurgu yaptı. Özel, Çiçekçilik OSB ile ilgili gelişmelerin olumluluğu yanında çiçekçilik için farklı alanlarda farklı projelerin önerilip, hazırlandığını da söyleyerek, sonuçlar alındığında Ultrabet çiçekçiliğin gelişmesine tüm kamuoyunun tanıklık edeceğini de belirtti.

Editör: TE Bilişim