Çiçek, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında verilen, Sanayi Sicil Belgesi uygulaması ile, Ülkemizin mevcut üretim imkan ve kabiliyeti tespit edilmeye çalışılmakta, ayrıca istihdam verileri sağlıklı bir şekilde alınarak, geleceğe yönelik olarak geliştirilecek projeksiyonlarla üretim ve yatırım planlamaları yapılmaktadır. Yapılan bu stratejik planlamaların doğru sonuç verebilmesi için kaynakların güvenilir ve güncel olması gerekir.

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5 inci maddesi gereği,  Sanayi Sicil Belgesi almış firmaların,  Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının,
www.sanayi.gov.tr. internet sitesinden veya Müdürlüğümüzden alacakları Yıllık İşletme Cetvellerini doldurarak, her yılın ilk dört ayında, en geç 30 Nisan 2013 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne vermeleri zorunludur. Yıllık İşletme Cetvelini, Kanunun 5 nci maddesinde belirtildiği üzere, en geç 30 Nisan 2013 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermeyen işletmeler hakkında, yine 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9 uncu maddesi gereği, İdari Para Cezası uygulanacaktır” dedi.

“Süresi içinde vizesi yapılmayan belgeler iptal edilecek”

Sanayi Sicil Belgeleri’nin İl Müdürlüğü tarafından 2 yıl süre için verildiğini belirten Çiçek, 2 yıllık veriliş süresi dolan belgelerin de İl Müdürlüğü’ne müracaat edilerek, vizesinin yaptırılması halinde geçerlilik süresinin 2 yıl daha uzatıldığına, süresi içinde vizesi yapılmamış belgelerin iptal edileceğine değindi. Buna göre, Sanayi Sicil Belgesi ile ilgili olarak 30 Nisan 2013 tarihinden önce gerekli bilgiler ile doldurulmuş yıllık işletme cetvellerinin İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi ya da internet ortamında Bakanlığın web sayfasından doldurmaları gerekiyor. Aksi takdirde idari para cezası uygulanacak. Vizesi yapılmamış Sanayi Sicil belgeleri iptal edilecek.  Çiçek, “Yalova ilinde faaliyet gösteren sanayi işletmelerimizin cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için, Kanun’da öngörülen ve yukarıda belirtilen hususlara riayet edilmesi gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim